НОВИХ 26 ЗАРАЖЕНИХ: У Рудничко-таковском крају ситуација се не смирује

М.Б.

13. 11. 2020. у 18:08

НОВИХ 26 ЗАРАЖЕНИХ: У Рудничко-таковском крају ситуација се не смирује

Фото: В. Илић

НИ у Рудничко-таковском крају не стишава се епидемија ковид-19, иако он, међу ретким крајевима у Србији, минулог лета није ( у „паузи“ од маја надаље) није бележио ни један случај те заразе.

Најновији званични податак: у овом крају је, према до јутрос пристиглим резултатима тестирања у Горњем Милановцу, још 26 особа потврђено позитивно на ковид-19.

У трећем „пику“ заразе, у овом крају укупно је 130 особа заражено корона вирусом, од њих су 24 излечене, а они и њихови контакти ослобођени су кућне изолације. Тренутно су хоспитализоване 24 особе потврђено позитивне на корона вирус, од којих петоро у Београду: две на Инфективној клиници, по једна у КБЦ „Драгиша Мишовић“, КБЦ „Звездара“ и Првој хируршкој клиници, 14 у милановачкој Општој болници, пет у Општој болници у Чачку, сви остали, као и њихови контакти су у кућној изолацији под медицинским надзором Дома здравља.

У Ковид амбуланти тог Дома јуче је обављено 185 прегледа, што је неславни и упозоравајући рекорд од почетка епидемије у марту. Урађена су 23 серолошка теста, 21 антигенски, узета су 23 назофарингеална бриса.

Статистика епидемије у овом крају има етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна, заражено је укупно 254, уз десет смртних исхода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)