ОНЛАЈН И KОНТАKТНА НАСТАВА: Факултет педагошких наука на најбољи могући начин може да спроведе комбиновану наставу

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ

13. 10. 2020. у 15:30

ЗАХВАЉУЈУЋИ доброј епидемиолошкој ситуацији у Јагодини, Факултет педагошких наука на најбољи могући начин може да спроведе комбиновану наставу, препоручену од стране Министарства просвете, сазнају „Новости“ од проф. др Виолете Јовановић, деканице Факултета педагошких наука у Јагодини.

ОНЛАЈН И KОНТАKТНА НАСТАВА: Факултет педагошких наука на најбољи могући начин може да спроведе комбиновану наставу

Фото З. Глигоријевић

Препорука је да буде максимално 30 студената у једној групи са дистанцом од метар и по са свих страна.

- Сви предмети који, по својој природи и у договору професора и студената, имају потребу да се дешавају уживо на факултету, већ се дешавају уживо, а рад у малим групама реализује се под свим мерама заштите. Осим наставе, одржавају се испити, предиспитне обавезе, а студенти готово свакодневно бране своје дипломске испите, односно мастер радове – каже деканица Јовановић.

Виолета Јовановић, деканица Факултета педагошких наука у Јагодини, Фото ПР факултета педагошких наука

Факултет је организовао и ванредни испитни рок током којег је студентима пружена прилика да стекну услов за буџет или услов за упис у наредну годину. Овај рок изазвао је велико интерсовање код студената.

- Иако смо читав други пролећни семестар радили онлајн наставу и имали чак припремну наставу и пробни пријемни испит преко интернета, ове године имамо већи број примљених кандидата на основне академске студије него претходних година. Иста ситуација је и на мастер студијама – наводи деканица и додаје да комбинована настава, која се састоји из онлајн наставе, наставе преко интернета и наставе уживо, односно контактне наставе, даје одличне резултате.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)