ПОМОЋ ЦЕНТРУ ЗА ЗНАКОВНИ ЈЕЗИК: Обележен трећи Национални дан давања, праћен кампањом Србија без баријера

В.Ц.С.

09. 10. 2020. у 23:24

ПОМОЋ ЦЕНТРУ ЗА ЗНАКОВНИ ЈЕЗИК: Обележен трећи Национални дан давања, праћен кампањом Србија без баријера

Фото: В.Ц.С.

КОАЛИЦИЈА за доброчинство и Српски филантропски форум, уз помоћ Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), обележили су трећи Национални дан давања, који је ове године праћен медијском кампањом "Србија без баријера", са циљем да подигне свест о положају особа са инвалидитетом у нашем друштву.

Веран Матић, извршни директор Српског филантропског форума, најавио је почетак кампање прикупљања средстава ради реновирања центра за знаковни језик за особе са оштећеним слухом. 

- Оснаживањем овог центра за знаковни језик, 12.000 људи у Србији добија приступ преводиоцима на знаковни језик, укључујемо их у друштво, омогућавамо им константну комуникацију са преводиоцима и пружамо могућност да добију помоћ истог тренутка када им је она потребна - рекао је Матић.

Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, истакао је да је унапређење квалитета живота особа са инвалидитетом од почетка један од приоритета министарства, и да су се, сарадњом са кровном организацијом НООИС и другим удружењима особа са инвалидитетом, трудили да улажу у оно што је идентификовано као најпотребније. 

- Осмислили смо пројекат под називом "Једнаки" и пробали да управо са њима на тај начин дођемо до најбољих и најефикаснијих решења. Много објеката и установа широм наше земље је и даље неприступачно, али ја верујем да ћемо успети да променимо Србију на боље - рекао је Ђорђевић, и додао да је на предлог Министарства, ова година проглашена годином солидарности и сарадње.

У оквиру овогодишње кампање, Коалиција је доделила 59 награда донаторима за помоћ током пандемије короне, и ет награда донаторима у оквиру кампање "Србија без баријера".

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)