И У ВАНРЕДНОЈ СИТУАЦИЈИ РАСТЕ БРОЈ НОВОИНФИЦИРАНИХ: У Трстенику нова два случаја корона-вируса

С. БАБОВИЋ

05. 10. 2020. у 21:25

ДВА нова случаја корона-вируса регистровали су у Трстенику током викенда епидемиолози Завода за јавно здравље Крушевац.

И У ВАНРЕДНОЈ СИТУАЦИЈИ РАСТЕ БРОЈ НОВОИНФИЦИРАНИХ: У Трстенику нова два случаја корона-вируса

Фото: С. Бабовић

Тиме се број потврђених случајева од почетка епидемије у овој општини попео на 109.

Раније прошле недеље, већ је утврђено је до трансмисије међу новоинфициранима у последњих 10-ак дана дошло у угоститељским објектима,а пре свега међу ученицима.

Тренутно је у општини која је прогласила ванредну ситуацију 30.септембра код три ученика потврђено присуство КОВИД-19 и тај број се већ пад дана не увећава. Нема потврде о зарази међу наставницима трстеничких школа.

- Региструјемо углавном лакше клиничке слике,које не зхавтевају ни ренгенско снимање - напомиње др Жаклина Ристић, помоћница директора Дома здравља “Др Сва Станојевић” у Трстенику.- До проглашења ванредне ситуације је дошло на основу препоруке ЗЗЈЗ Крушевац и треба да има за циљ да се спречи даље ширење вируса.

Председница општине Милена Турк подвлачи да су у сталном контакту са епидемиолозима. На снази је забрана окупљања у затвореном и отвореном простору више од пет лица, уколико није могуће обезбедити дистанцу од два метра и одговарајуће мере личне заштите. Радно време угоститељских објеката је ограничено на 21 сат, односно до 23 сата за баште.

РАДНИЦА РАДИЛА СА СИМПТОМИМА?

ПРЕМА незваничним сазнањима “Новости” овог викенда је утврђено и да је радница продавнице козметичких производа у Трстенику пар дана долазила на посао са симптомима сличним КОВИД-19, а онда су се симптоми појавили и код неколико њених колегиница.

Од почетка епидемије, листом су одлагане све популарне туристичке манифестације, а Гулашијада у Угљареву у јуну,била је последње одржана.

Фото: С. Бабовић

- Нисмо имали ни Печењијаду у Стопањи,Трстеник на Морави, Сајам лова и риболова - наводи за “Новости” Владимир Јефтић, директор Туристичке организације Трстеник. - Уз поштовање дистанце и ограничење броја људи, ови догађаји нису били. Ипак, интересантно је да смо убележили скок броја туриста.

 

У РАСИНСКОМ ОКРУГУ - 1.499 ПОТВРЂЕНИХ СЛУЧАЈЕВА

ОСИМ у Трстенику, КОВИД-19 потврђен је и код два лица из Крушевца. Од почетка епидемије, у Расинском округу регистровано је 1.499 потрвђених случајева корона-вируса, а излеченим се сматра 1.418 лица. Највише од Крушевцу - 892,у Александровцу – 261, као и у Брусу - 115. Мање од Трстеника, са 109 случајева, било је је у Варварину -67 и Ћићевцу 55.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)