ЈОШ ЧЕТВОРО НОВООБОЛЕЛИХ У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Нових хоспитализација није било

М. Б.

24. 07. 2020. у 14:08

ЈОШ ЧЕТВОРО НОВООБОЛЕЛИХ У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Нових хоспитализација није било

Фото М. Б.

ЈОШ четири особе у Рудничко-таковском крају данас су потврђено позитивне на Ковид 19, према до сада пристиглим резултатима тестираних на ту заразу.

Статистика епидемије у овом крају званично се дели на две етапе. У првој, од њеног почетка у марту до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су, по званичним подацима, излечени.

У другом „пику“ од половине јуна до данас, од Ковида 19 оболело је 66 лица, уз четири смртна исхода, излечено је 27, троје их лечи Клинички центар у Крагујевцу, шест милановачка Општа болница, једно Општа болница у Чачку, осталих 25 са лакшом клиничком сликом су у кућној изолацији.

- У Ковид амбуланти јуче је прегледано још 59 пацијента, нових хоспитализација није било - изјавио је др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља у Горњем Милановцу.

У овдашњу Општу болницу, пре два дана су стигла три клиничка респиратора, тако да их она до сада има укупно шест. Од тих шест, два су транспортна.

- Та три клиничка респиратора добили смо преко РФЗО, користиће се само за хитне потребе у овој ситуацији. За њих се чекају посебни прикључци, звани редуцири. Добили смо и десет пацијент монитора, који служе за праћење виталних параметара, притиска, откуцаја срца, засићености крви кисеоником... Као и оксиметре, то су апарати за мерење сатурације, плућне функције оболелих од Ковида 19 и један апарат за анестезију, два дефебрилиратора – изјавио је др Предраг Шутић, директор болнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)