ДАНАС У НЕГОТИНУ ТАКМИЧЕЊЕ ПИЈАНИСТА: "Мокрањац" окупио 127 ученика из 12 градова (ФОТО)

С. М. Ј.

22. 03. 2024. у 15:32

УМЕТНИЧКА школа "Стеван Мокрањац" у Неготину организатор је и домаћин другог по реду Такмичења пијаниста "Мокрањац". Данас учествује 127 такмичара из 12 српских градова.

ДАНАС У НЕГОТИНУ ТАКМИЧЕЊЕ ПИЈАНИСТА: Мокрањац окупио 127 ученика из 12 градова (ФОТО)

Фото: С.М.Јовановић

Такмичење пијаниста „Мокрањац“ у организацији Уметничке школе „Стеван Мокрањац“ из Неготина, друго по реду, окупило је ученике основних и средњих музичких школа са клавирског одсека из Београда, Ниша, Крушевца, Новог Пазара, Гњилана, Алексинца, али и из Неготина, Мајданпека, Бора, Зајечара, Кладова и Књажевца.

-Добро је да учествује што више деце основних музичких школа. Јако је битно да имају своје наступе на оваквим масовним такмичењима, да не буду само такмичења у већим градовима где бирате да одведете мањи број ђака, овако и више деце могу да у овом региону код нас прикажу своје знање овако озбиљном жирију - каже Станоје Јовановић, професор клавира у Уметничкој школи "Стеван Мокрањац" и секретар такмичења.

У категоријама клавир соло и клавирски дуо, такмичаре оцењује жири у саставу: Иван Новаковић, редовни професор клавира на Факултету уметности у Нишу, Катарина Шандоров, професорка клавира у Музичкој школи "Мокрањац" из Београда и Маја Стојановић, професорка клавира у Уметничкој школи "Стеван Мокрањац" из Неготина.

-Јако је значајно за Неготин и за овај регион да имају овакво клавирско такмичење. Важно је да деца наступе пред неким, да упознају своје колеге, другу децу и то на крају крајева производи, не само професионалне музичаре, већ и љубитеље музике, што је битно, поготову у данашње време кад је тога све мање важно -  каже Иван Новаковић, редовни професор клавира на Факултету уметности у Нишу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ГОЈКО Дамјанић (58), који је трагично изгубио живот у авионској несрећи у округу Палм Бич, био је омиљен међу Србима који су живели на Флориди, а ова трагедија дубоко је потресла и шокирала све наше сународнике који живе преко океана.

12. 07. 2024. у 14:32

Коментари (0)

ОВО СЕ ЧЕКАЛО!  Ево када Новак Ђоковић игра полуфинале Вимблдона!