СКУПШТИНА АП ВОЈВОДИНЕ УСВОЈИЛА ИЗВЕШТАЈ О ИЗВРШЕЊУ БУЏЕТА: Јавни дуг под контролом, инвестиције реализоване по плану

З. ГРУМИЋ

08. 06. 2023. у 17:05

СКУПШТИНА Војводине усвојила је данас завршни рачун и извештај о извршењу покрајинског буџета за прошлу годину који је, после два ребаланса и с неутрошеним средствима од раније, достигао рекордни износ од 99,8 милијарди динара.

СКУПШТИНА АП ВОЈВОДИНЕ УСВОЈИЛА ИЗВЕШТАЈ О ИЗВРШЕЊУ БУЏЕТА: Јавни дуг под контролом, инвестиције реализоване по плану

З. Грумић

Посланик Ненад Боровић је, у име СНС која предводи владајућу коалицију, у расправи посебно истакао податак о томе да је од пореза на доходак приходовано око 32 милијарде динара и закључио да је Покрајинска влада испунила постављене циљеве.

- Битна карактеристика извршења буџета јесте стриктно држање јавног дуга покрајине под контролом – додао је Боровић напомињући да је тај износ смањен са 5,2 милијарде динара 2021. године на 4,3 милијарде, што је 4,6 одсто у односу на текуће буџетске приходе.

У 2015. години, последњој буџетској години претходне покрајинске администрације коју је предводила Демократска странка, јавни дуг АП Војводине износио је око 10,3 милијарде динара или 19,5 процената текућих прихода.

Боровић је такође навео и да је пре осам година укупни обим покрајинског буџета износио 60,6 милијарди динара као и да је тада у Војводини било 165.000 незапослених или 26,7 одсто, док је на крају прошле године та број износио 93.000 или 8,1 проценат.

Док су представници владајуће коалиције истакли низ остварених капиталних инвестиција у различитим областима широм Војводине, посланици опозиције су тврдили да је мало тога капиталног било реализовано.

Радикали су оценили да је суфицит од 8,5 милијарди неоправдано превисок и у расправи истакли да је највећи део буџетских расхода отишао на текућу потрошњу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ШПАНЦИ У ЧУДУ: Рафаел Надал понижен као никад до сада

ШПАНЦИ У ЧУДУ: Рафаел Надал понижен као никад до сада

Новак Ђоковић доказао је свима више пута да је најбољи тенисер свих времена. Док појединци покушавају све то да умање и да убаце и Роџера Федерера у ту трку, српски ас наставља да доминира. Сада је један податак показао колико је он испред свих, а то се никако неће допасти Рафаелу Надалу и Карлосу Алкаразу.

04. 10. 2023. у 08:51

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

БОРИНА СУПРУГА: Дубравка је лепотица која избегава да се слика - крај ње је рокер бацио сидро (ФОТО)