СКУП О ФИНАНСИРАЊУ ПОЉОПРИВРЕДЕ ОДРЖАН У ПКВ: Већи део аграрног буџета одлази на субвенције

З. Г.

07. 02. 2023. у 16:18

ВЕЋИНСКИ део овогодишњег рекордног буџета за пољопривреду Србије, који износи 79,7 милијарди динара, биће усмерен на субвенције, директна плаћања и мере руралног развоја, изјавила је данас у Новом Саду државна секретарка у Министарству пољопривреде, водопривреде и шумарства Ивана Поповић.

СКУП О ФИНАНСИРАЊУ ПОЉОПРИВРЕДЕ ОДРЖАН У ПКВ: Већи део аграрног буџета одлази на субвенције

Привредна комора Војводине

На традиционалном скупу у Привредној комори Војводине, посвећеном финансирању домаћег аграра у 2023. години, истакнуто је да је лањска укупна спољнотрговинска размена аграра Србије износила је 7,9 милијарди евра што 20,1 одсто више у односу на 2021. годину.

Како је наведено у саопштењу, прошлогодишња укупна вредност спољнотрговинске размене аграра у Војводини износила је 3,2 милијарди евра и већа је за 18,2 процента у односу на претходну годину, навео је секретар Удружења пољопривреде при ПКВ Младен Петковић и додао да је вредност лањског извоза била 2,1 милијарду евра.

Помоћник покрајинског секретара за пољопривреду Младен Петреш рекао је да ресорни покрајински секретаријат ове године има буџет од 10,7 милијарди динара и најавио низ конкурса за расподелу тог новца, који ће обухватити разне сегменте пољопривредне производње.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

ГЛАВНЕ ТАЧКЕ НОВЕ СПОЉНЕ ПОЛИТИКЕ РУСИЈЕ: Подривање темеља америчке доминације у свету, нагласак на сарадњи са две силе