МЛАДИ У ЈАГОДИНИ ХОЋЕ У УНИФОРМУ: Све веће интересовање за добровољно служење војног рока

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ

30. 01. 2023. у 19:01

ПРИЈАВЉИВАЊЕ за мартовски упутни рок за добровољно служење војног рока увелико је у току.

МЛАДИ У ЈАГОДИНИ ХОЋЕ У УНИФОРМУ: Све веће интересовање за добровољно служење војног рока

Фото:З.Глигоријевић

Заинтересовани младићи могу да се пријаве у седишту Центра Министарства одбране за град Јагодину, Улица Kраља Петра првог бр. 1 А, или у општинским канцеларијама у Ћуприји, Параћину, Деспотовцу, Свилајнцу и Рековцу. Војни рок траје шест месеци. Појединачна обука у Ваљеву, Лесковцу или Сомбору траје месец и по дана. Следи специјалистичка обука у Нишу, Kрушевцу, Пожаревцу или Горњем Милановцу, а потом и одлазак у јединице Војске Србије.

-Бенефити су не само што заинтересовани за добровољно служење војног рока могу да пријаве на шалтерима поште или мејлом, већ истовремено могу да обаве и лекарске прегледе за професионалне војнике. По завршетку служења војног рока могу да наставе да раде у јединицама Војске Србије. Повећана су и примања, која за шест месеци износе око 80 хиљада динара – рекао је мајор Бранко Голубовић, начелник Центра Министарства одбране за град Јагодину, приликом промоције добровољног служења војног рока у Гимназији “Светозар Марковић” у Јагодини.

Он је додао да је интересовање све веће, а да би сви требало да служе војску и да одуже дуг према отаџбини.

-Како су у Војсци Србије и људи из других крајева Србије, могу да виде како живе други народи, људи других националности, да се упознају са њима и да склопе пријатељства која трају вечно – додао је мајор Голубовић.

Промоција добровољног служења војног рока одржана је и у Економско-трговинској школи “Славка Ђурђевић” и Првој техничкој школи у Јагодини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

"СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР" Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија жели мир и нада се миру и да би Србија волела да рат у Украјини стане истог секунда.

21. 03. 2023. у 14:40 >> 14:30

Коментари (0)

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори