САВИНДАН НА ЗЛАТИБОРУ: Основна школа добила модерну мултифункционалну фискултурну салу

А. РОВЧАНИН

27. 01. 2023. у 14:55

ПОСЛЕ резања славског колача на дан школске славе Савиндан, Милка Васиљевић - директорка Основне школе "Димитрије Туцовић“ из Чајетине, издвојено одељење на Златибору, и председник Општине Чајетина Милан Стаматовић свечано су отворили фискултурну салу која заузима простор на три нивоа, укупне површине 1.750 квадрата.

САВИНДАН НА ЗЛАТИБОРУ: Основна школа добила модерну мултифункционалну фискултурну салу

Opština ČAJETINA

Укупна вредност ове инвестиције је 1,7 милиона евра, од чега је Министарство просвете Републике Србије уложило 760.000 евра, Општина Чајетина 730 хиљада, а Фондација Аћимовић додатних 250 хиљада евра.

Kомфор и амбијент у школи на Златибору ће сада бити потпуно другачији, као ретко где чак и у градским срединама.

- Да имате све садржаје - од адекватних кабинета до фискултурне сале и базена, чиме смо показали да је ово улагање у будућност и да то заслужује поштовање - рекао је Стаматовић, додајући да локална самоуправа планира да са Министарством просвете наредне године почне изградњу још једне школе на Златибору, јер су то условили развој

општине и повећање броја породица са децом.

Укупна површина фискултурне сале, која се простире на три нивоа, је 1750 метара квадратних. Површину од 1000 метара квадратних чини мултифункционални спортски терен за колективне спортове, простор од 500 метара квадратних поседу салу за гимнастику и простор за школске свечаности, а у сутерену објекта, на простору површине од 250 метара

квадратних, налази се базен.

Директорка школе Милка Васиљевић је нагласила да су ученици добили своју фискултурну салу која више подсећа на неку спортску дворану.


- До сада су ученици спортске активности изводили у једној учионици од 60 квадрата или су се играли напољу, на снегу и по киши. Сада имамо простор за колективне спортове, као и мању салу за гимнастику, карате или фолклор. Једна мања сала у сутерену је предвиђена за школске приредбе или за одржавање родитељских састанака - рекла је директорка Васиљевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАПЕТА СИТУАЦИЈА НА КиМ: Сви прилази Бањској и даље блокирани - Јариње и Брњак затворени

НАПЕТА СИТУАЦИЈА НА КиМ: Сви прилази Бањској и даље блокирани - Јариње и Брњак затворени

У СЕЛО Бањска, у општини Звечан, ни јутрос се не може ући ни изаћи. Сви прилази су блокирани јаким полицијским снагама, а још увек није познато када ће бити одблокирани.

25. 09. 2023. у 09:43

ЧЕКАМ ДА СЕ ОПЕТ НАПИЈЕ И ДА МЕ ОВАЈ ПУТ УБИЈЕ: Језива исповест супруге славног хрватског спортисте

"ЧЕКАМ ДА СЕ ОПЕТ НАПИЈЕ И ДА МЕ ОВАЈ ПУТ УБИЈЕ": Језива исповест супруге славног хрватског спортисте

Јавност у Хрватској још је згрожена вешћу да је њихов прослављени рукометаш Денис Бунтић крвнички претукао супругу, а још је шокантнија вест да је он пуштен из притвора уз забрану приласка супрузи.

25. 09. 2023. у 10:10

Коментари (0)

СЕДМИЦА ТРИ МИЛИОНА ЕВРА: Видите извучене бројеве - шестице веома издашне