БОЖИЋНИ ОБИЧАЈИ У СРБИЈИ Ученици ОШ "Олга Петров" припремају празнични базар: Дођите да сви заједно учините много за ову дечицу

Novosti online

05. 12. 2022. у 15:06

ПРАЗНИЦИ су повод за добро расположење, славље, даривање. Ништа лепше од тог осећања него кад некога обрадујемо лепом речју, пажњом или пригодним поклоном.

БОЖИЋНИ ОБИЧАЈИ У СРБИЈИ Ученици ОШ Олга Петров припремају празнични базар: Дођите да сви заједно учините много за ову дечицу

Фото: Приватна архива

Нема особе која се томе неће обрадовати, па тиме мотивисани ученици, родитељи уз подршку наставника и свих запослених у ОШ „ Олга Петров" из Падинске Скеле већ традиционално припремају Новогодишњи/Божићни базар. Тема Базара су Новогодишњи/Божићни обичаји у Србији.

Фото: Приватна архива

Базар је осмишљен тако да се уз забавни програм у виду Божићног кутка ( рецитације, игрокази ), спортских активности, хор и оркестар, модна ревија уз предах у „Олга-Кафеу" изложе ученички радови који ће се продавати симболично. Ове године за разлику од предходних одлучено је да се позову и донатори који би донирали своје производе а који би се такође продавали по симболичним ценама. Овом приликом позвани су сви људи добре воље а великог срца да се придруже овој дивној и хуманој намери ученика, родитеља и наставника ОШ „Олга Петров".

Много ученика ове школе живи у врло скромним условима ( неки без родитења, неки са једним родитењем ) и нису у могућности да уживају у празничном даривању ни богатој празничној трпези те су стога њихови другари одлучили да сав приход остварен на овом базару поделе са њима како би се сва деца осетила важно и срећно. Базар ће се одржати 24. 12. 2022. у просторијама школе.

Фото: Приватна архива

Дођите сви да својим малим и добронамерним гестом учините много за ову дечицу.

Школа се увек брине о својим ученицима из најугроженијих категорија, позивали су и „Радну акцију", „У акцији са Тамаром" и изграђене су куће за две породице. Прикупњана је помоћ за пар ученика чије су куће изгореле у пожару, прикупља се помоћ за болесну деву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

УСЛЕДИЋЕ ОДМАЗДА, КИЈЕВ ЋЕ ИЗГОРЕТИ: Нема преговора