ДВОЈИЦА КИКИНЂАНА У ГИНИСОВОЈ КЊИЗИ: Рекорди са кошаркашком лоптом и бундевом

Р. Шегрт

04. 12. 2022. у 20:55

У ГИНИСОВИ књигу рекорда своје име, за сада, су уписала двојица Кикинђана, најпре пре три године Горан Лазић, а пре неколико дана и Немања Блажић. Обојица имају сертификате за рекорде које су постигли и због којих су уписани у ову јединствену књигу у свету.

ДВОЈИЦА КИКИНЂАНА У ГИНИСОВОЈ КЊИЗИ: Рекорди са кошаркашком лоптом и бундевом

FOTO: Privatna arhiva

Лазић је гинисов рекордер постао због бундеве, тикве или лудаје, како се само у Кикинди каже. И то не тешке бундеве, већ на основу тикве дугачке невероватних 395, 4 центиметра. Овај рекорд постигао је на такмичењу у Словенији, где је победио у производњи дугачких бундева, поставио светски рекорд и за то је добио Гинисов сертификат. Бундеву је произвео у Кикинди и до Словеније је транспортовао у аутобусу.

Други Кикинђанин чије име је уписано у Гинисову књигу, је најпознатији фристајл кошаркаш Србије и јутјубер Немања Блажић, познат по надимку Трицкy. Од, додуше, већ годинама живи у Београду, али је по рођењу Кикинђанин и у том граду му живе родитељи. Сертификат од Гинисове комисије добио је јер је за један минут постигао 36 слип н слајда, а то је дисциплина баскеташке промене, односно превртања кошаркашке лопте испод ногу. Претходни рекорд износио је 32 слип н слајда, а Блажић га је надмашио 26. јуна ове године у Београду. Светски резултат постигао је из другог покушаја, јер је у првом изгубио лопту, „побегла“ му је на 15 слајду. Када је послао видео снимак ради признавања резултата уследила је нова борба, морао је да докаже да је снимак аутентичан и да лопта одговара стандардима „Фибе“ и НБА. После четири месеца, на његову београдску адресу стигао је сертификат из Гинисове књиге рекорда.

- Када је стигао сертификат, био сам у шоку. И даље нисам сасвим свестан да сам постао Гинисовац. Било је напорно четири месеца доказивати аутентичност снимка, јер су тражили чак и извештај од лиценцираних људи из „Фибе“ да је лопта коју сам користио по њиховим и НБА стандардима. Кад је све то прошло и кад је ми је стигао мјел од Гиниса да сам ушао у књигу мало је фалило да заплачем од среће - каже млади Кикинђанин који своје вештине с лоптом показује на званичном јутјуб каналу. Прате га наше највеће кошаркашке звезде, али и неки од НБА кошаркаша.

Блажић је, можда, још раније могао да се упише у Гинисову књигу само да је постојала могућност за видео доказ. Наиме, он је пре пет година кошаркашку лопту вртео на дршци четкице за зубе чак 48,53 секунде и тако надмашио Индијца Дипанш Мишра који је остварио 42, 92 секунде.

- Тада није постојала опција за видео доказ већ би мора да платим неколико хиљада евра да судије дођу у Србију и да то поновио пред њима. Сад кад су, коначно, увели видео доказ опет ћу им послати тај стари рекорд и надам се да ће то бити мој други Гинисов сертификат – најавио је Немања Блажић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (0)

ПРЕКРЕТНИЦА - ОВАКО ВИШЕ НЕ МОЖЕМО Јелена о најтежим тренуцима у вези са Новаком