БИЦИКЛИСТИ "ОКУПИРАЛИ" ЦЕНТАР ГРАДА: Зрењанин финансирао куповину двоточкаша за 50 грађана (ФОТО)

Б. Г.

22. 09. 2022. у 15:12

СВЕТСКИ дан без аутомобила, био је сјајан повод да се за 50 грађана обезбеди додела купљених бицикала, чију је куповину суфинансирао град Зрењанин у појединачном износу субвенције од 10 хиљада динара, а укупно је за ову намену издвојено из буџета 500 хиљада динара.

БИЦИКЛИСТИ ОКУПИРАЛИ ЦЕНТАР ГРАДА: Зрењанин финансирао куповину двоточкаша за 50 грађана (ФОТО)

Фото: Град Зрењанин

- Удвостручили смо прошлогодишњи износ појединачне субвенције, са пет на десет хиљада динара и првобитно предвиђена средства за ову намену од 240, повећали на пола милиона и тиме омогућили куповину 50 бицикала по најповољнијим условима - истакао је Саша Сантовац, заменик градоначелника Зрењанина, приликом уручења двоточкаша њиховим новим власницима у башти Градске куће.

Фото: Град Зрењанин

Иначе за потребе бројних бициклиста у Зрењанину и околини, реализован је пројекат прекограничне сарадње између Србије и Румуније, чија ће финализација, када се првара гранични прелаз за бициклосте, бити овог викенда,поводом Дана европске сарадње.

Фото: Град Зрењанин

Развој бициклистичке инфраструктуре постао је важан део међународних пројеката, па ће се овог викенда бициклима моћи директно до Темишвара, новом стазом поред Бегеја, у укупној дужини 79 километара и преко граничног прелаза који ће бити отворен само за ту намену. 

Фото: Град Зрењанин

- Ова субвенција града много ми значи, обзиром да је бицикл рођендански поклон сину, за четврти рођендан. Лепо се све уклопило, и он ће имати прилику да учи да вози, јер је до сада возио трицикл - нагласила је Сања Стојичић из Зрењанина, уз напомену да процедура набавке бицикла није била компликована.

Антрфиле

СИГНАЛНА СВЕТЛА НА ДАР

Уз бицикле, корисницима су уручени симболични поклони Савета за безбедност саобраћаја на путевима, а то је комплет сигналних светала за сигурнију вожњу. 

17 ЗРЕЊАНИНАЦА 

На додели у башти Градске куће било је 17 Зрењанинаца, трећина од предвиђеног броја, а подела преосталих бицикала ће бити организована у наредном периоду. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (0)

СПОЈИО ИХ КУЛТНИ ФИЛМ: Први муж Дубравке Мијатовић - са њим има ћерку Иву (ФОТО)