СЛОГА ВАЖНИЈА НЕГО ИКАД: Полагањем венаца на споменик Живојину Мишићу и поменом солунским добровољцима Мишићево обележило Видовдан

Ј.Л.

28. 06. 2022. у 21:17

Суботичко село Мишићево обележило је данас Видовдан полагањем венаца на споменик Живојину Мишићу и поменом оснивачима села, солунским добровољцима.

СЛОГА ВАЖНИЈА НЕГО ИКАД: Полагањем венаца на споменик Живојину Мишићу и поменом солунским добровољцима  Мишићево обележило Видовдан

фото:суботица цом

Честитајући мештанима славу села, покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић поручио је да су на овај дан, можда више него икад, важни слога и заједништво.

 -Увек када долазим овде питам се да ли треба било шта рећи или ћутати над делима која красе и данашњи дан и осниваче села, и размишљати да ли смо довољно достојни да било шта кажемо о томе. Пролазећи поред Индустријске зоне, у којој ради више хиљада људи, и долазећи новим путем ка Бајмоку не могу да не кажем да можемо да будемо поносни на оно што данас радимо и једино што може да нам стане на пут је неслога. Док смо сложни, док поштујемо све на исти начин а не заборављамо оно што је наше имамо право да се поклонимо оснивачима села и говоримо на данашњи дан – поручио је Иванишевић.

Развој руралног туризма је један од циљева и задатака Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, те ће и ово село моћи да рачуна на његову подршку.

- Мишићево има потенцијал и ускоро треба да уручимо донацију за језеро које је делом у овом селу, делом у Скендереву. Сам центар села је интересантан, као и сама прича о Мишићеву како је оно добило име и шта је Војвода Мишић мислио о томе је једна занимљива историјска прича и ми ћемо се до краја године потрудити да обезбедимо средства за бољу промоцију туристичке понуде локалних потенцијала – најавио је секретар.

Мишићево су давне 1925. године основали солунски добровољци, који су аграрном реформом добили девет јутара војвођанских ораница. Данас село има готово све, али да би живело и расло недостају деца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТРУЧЊАЦИ САВЕТУЈУ: Нипошто не убијајте паука ако га видите у кући - постоји јак разлог