ОНИ СУ БУДУЋНОСТ СРПСКЕ РОБОТИКЕ: Тимови Техничке школе из Владичиног Хана победници републичког такмичења у Чачку

Д. РИСТИЋ

28. 05. 2022. у 09:15

УЧЕНИЦИ Техничке школе из Владичиног Хана су освојили прво, друго и треће место, те постали апсолутни победници Републичког такмичења у програмирању робота, одржаном у Чачку.

ОНИ СУ БУДУЋНОСТ СРПСКЕ РОБОТИКЕ: Тимови Техничке школе из Владичиног Хана  победници републичког такмичења у Чачку

Фото: Приватна архива

Шампионско одличје су освојили Лазар Живковић и Огњен Ђорђевић, други је тим у саставу Војин Радовановић и Милан Пешић, док су трећу позицију освојили Огњен Каназир и Лазар Марковић - сви ученици трећег разреда који ће бити техничари за роботику.


Ово је круна досадашњих успеха, током минулих шест година које су техничари из Хана обележили освајањем највиших позиција. Њихови ментори - Небојша Младеновић који је водио првопласирани тандем, те Млађан Младеновић чији су пулени у друге две екипе - истичу да је свако подједнако заслужио да победи.


- Резултат све говори, јер је разлика између првопласираног и трећег тима била само два бода - каже професор Младеновић и додаје да селекција почиње већ у другом разреду, а такмичари се одабирају не само кроз рад и залагање на часовима, већ и на секцији за роботику.


Ове године, сазнајемо, припреме су биле посебно захтевне јер такмичења дуго није организовано због пандемије, па су се сви учесници први пут сусрели са програмирањем робота и практично кренули од нуле. Ипак, талентима из Владичиног Хана није било премца у решавању задатака којима се програмирају "лего роботи".


- Већина техничких факултета у Србији освајачима награда омогућава упис без полагања пријемног испита, што је предност за даље образовање и успешну пословну каријеру - закључује професор Млађан Младеновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КО ЈЕ РАЗУМЕО, СХВАТИО ЈЕ: Такмичар зачудио људе одговором у асоцијацијама - а заправо ИМА смисла (ВИДЕО)