У НОВОМ САДУ ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА ДРУГЕ ПОДЗЕМНЕ ГАРАЖЕ: Испод Улице Модене биће 267 нових паркинг места, на три етаже

З.Грумић

20. 05. 2022. у 12:23

У СКЛАДУ са раније потписаним уговором о концесији између Града Новог Сада и концесионара, привредног друштва „Јавне гараже“, припремни радови на изградњи друге новосадске подземне гараже, планиране у Улици Модене, званично почињу идућег петка, 27. маја.

У НОВОМ САДУ ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА ДРУГЕ ПОДЗЕМНЕ ГАРАЖЕ: Испод Улице Модене биће 267 нових паркинг места, на три етаже

Град Нови Сад

Пројектом је предвиђена изградња јавне гараже површине 54.853 квадратна метра, капацитета 267 паркинг места на три подземне етаже, наведено је у саопштењу прес-службе Града.

Прецизирано је да ће се на првом подземном нивоу налазити 88, на другом 87 и на трећем нивоу 92 паркинг места. Од тог укупног броја, стандардна су 245 паркинг места, 14 су за особе са инвалидитетом и осам за електрична возила.

- Гаража је лоцирана на простору између Улице Илије Огњановића и Змај Јовине улице а позиционирана је тако да обезбеди најбољу приступачност корисницима у зонама високе атрактивности. Колска саобраћајна веза са уличном мрежом из окружења биће остварена преко две приступне саобраћајнице из Улице Модене, док ће пешацима степенишним вертикалама бити омогућен приступ у објекат гараже – наведено је у саопштењу.

Динамика радова на изградњи гараже усклађена је са динамиком радова на измештању подземне инфраструктуре, који започињу у понедељак, 23. маја, измештањем такси стајалишта, паркинг места и саобраћаја. Радове на измештању инфраструктуре, која се налази у обухвату будуће гараже, реализоваће јавна и јавно-комунална предузећа, свако из свог домена, а у сарадњи са надлежним градским управама.

Током извођења радова саобраћај ће бити забрањен у Улици Модене (од Булевара Михајла Пупина до Змај Јовине улице и Улице краља Александра) и слепом делу Улице Илије Огњановића.

Док је на снази привремена измена режима саобраћаја, доставна возила и возила станара улазиће у пешачку зону кроз постојећи улаз у Гимназијској улици, а биће отворен и нови улаз у Његошевој улици.

Након завршетка радова на изградњи гараже, који су предвиђени у року од две године, Град Нови Сад ће приступити партерном и хортикултурном уређењу простора изнад објекта.

- Нарочито треба истаћи да је пројектним решењем очувано и заштићено стабло копривића које се налази у Улици Модене.

Гаража у Улици Модене једна је од четири које су предмет Уговора о концесији за пројектовање, изградњу, управљање и одржавање јавних гаража на територији Града Новог Сада. Три подземне су на локацијама Модена, Бановина (почели радови) и Трг Републике, а надземна је у Шафариковој улици.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВАКАВ ХОТЕЛ СВИ САЊАМО: Склад са природом преточен у најфинији луксуз