"КАЗАН" ПУН НАМИРНИЦА: Услуге Народне кухиње у Краљеву користи 600 најсиромашнијих грађана

Г. ЋИРОВИЋ

25. 01. 2022. у 11:36

ЗАХВАЉУЈУЋИ овдашњој канцеларији Црвеног крста, упркос повременим проблемима и тешким периодима, Народна кухиња у Краљеву без престанка функционише од 2002. године, обезбеђујући, у складу са својим могућностима, оброке за најсиромашније Краљевчане.

КАЗАН ПУН НАМИРНИЦА: Услуге Народне кухиње у Краљеву користи 600 најсиромашнијих грађана

Г.Шљивић

Услуге такозваног народног казана свакодневно користи 600 најсиромашнијих мештана града на Ибру, и та бројка се, према речима Радмиле Добрић, секретарке краљевачког Црвеног крста, константно одржава минулих неколико година.

- Економска ситуација се у Краљеву знатно побољшала и више не постоји велики притисак на Народну кухињу као што је то било некада. Захваљујући Министарству за рад и социјалну политику и Црвеном крсту обезбеђене су намирнице за девет месеци рада Народне кухиње, а за преостала три месеца побринули су се краљевачка локална самоуправа и донатори, тако да хране има довољно – каже Радмила Добрић.

Г.Шљивић

Народна кухиња у Краљеву

Корисници краљевачке Народне кухиње редовно добијају пола векне хлеба и пола литра куваног оброка који је два до три пута недељно са месом. На квалитет и количину оброка корисници немају замерке, а многима је то и једино топло јело које поједу током недеље.

- Нешто тежа ситуација је на руралном, брдско-планинском подручју, где су углавном старачка домаћинства, а Црвени крст нема могућности да им пакете помоћи редовно доставља – додаје Добрићка. - Јесенас смо поделили око 1.200 породичних пакета хране и основних потрепштина, али то је далеко мање од реалних потреба. Зато апелујемо на потенцијалне донаторе да помогнемо и овој угроженој категорији становништва.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТИПЕНДИЈЕ ЗА ДВОЈЦУ МЛАДИХ РВАЧА ПРОЛЕТЕРА: Велика част, али и обавеза