МАРИЈА ИЗ ЗРЕЊАНИНА ЈЕ ПРИМЕР ЗА СВЕ: Пуних 57 година волонтира у Црвеном Крсту!

Б.Грујић

05. 12. 2021. у 12:10

ОСАМДЕСЕТЈЕДНОГОДИШЊА Зрењанинка Марија Нађ, пуних 57 година успешно ради као волонтер Црвеног крста и активна је у свим акцијама Црвеног крста у родном граду.

МАРИЈА ИЗ ЗРЕЊАНИНА ЈЕ ПРИМЕР ЗА СВЕ: Пуних 57 година волонтира у Црвеном Крсту!

Фото: Град Зрењанин

Поводом Међународног дана волонтера, Марију је, али и њене, чак и пет пута млађе колеге волонтере, у Градској кући угостио градоначелник Зрењанина, Симо Салапура уз захвалност за ангажовање, знање и енергију које улажу у сваку активност Црвеног крста.

- Дивно је бити међу овим младим и одважним људима, ја упркос својим годинама, настављам даље - нагласила је Марија, уз напомену да слоган Међународног дана волонтера, незаустављиви, итекако одговара зрењанинским волонтерима, који су само током 2020. године, локалној заједници даровали 25 хиљада волонтерских сати, пружајући услуге најугроженијим, старијим суграђанима и да је током 2021. године уложено 45 хиљада сати вредног волонтерског рада, пре свега на у пружању подршке здравственом систему и организовању процеса масовне имунизације.

- 140 година постоји Црвени крст у Зрењанину, а као најстарија и најбројнија волонтерска организација, са преко стотину увек за акцију спремних волонтера, заслужују дивљење и искрене честитке - истакао је градоначелник Салапура, уз напомену да су, у оквиру 10 посто увећаног градског буџета за наредну годину, планирана додатна средства за опремање просторија у Црвеном крсту.

Слично као и најстарија волонтерка Марија Нађ, размишљају најмлађи, Маријана Николић и Лука Мандић, који су успешно пребродили прве волонтерске године, али су одлучни у настојању да наставе да се баве волонтерским радом у оквиру Црвеног крста у Зрењанину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)