МЕЋАВА У НОВОЈ ВАРОШИ: Отежан саобраћај, више камиона чистача на терену (ФОТО)

Д. Гагричић

29. 11. 2021. у 19:18

СНЕГ веје у нововарошком крају као да је права зима, уз повремено јаке ударе ветра. На магистрали од Лимске долине према Златибору возила се крећу успорено, поготову на успонима у Новој Вароши и преко превоја испод Муртенице.

МЕЋАВА У НОВОЈ ВАРОШИ: Отежан саобраћај, више камиона чистача на терену (ФОТО)

Фото: Д. Гагричић

Отежан је саобраћај је на регионалном путу Нова Варош – Сјеница, у првом реду на Сувом бору на Златару.

Путари подигли дежурсто на трећи степен и са три камиона чистача од мећаве бране златиборску магистралну и регионални пут преко Златара.

- Уместо првог степена, који је на снази, увели смо трећи степен дежурства са пет камиона чистача на пунктовима у Новој Вароши и Бела стена у Лимској долини. Тренутно су на магистрали и путу преко Златара ангажоване три посаде - каже Дина Џиновић, руководилац зимске службе ужичких „Путева“ у Приојепољу.

На магистрали је мање аутомобила, а и камиона, од уобичајеног броја. Иначе, према најави метереолога, коју имају путари, снег ће вејати до зоре, а падаће температура.

У понедељак изјутра забелелели су се висови Златара, Јавора, Муртенице, преко дана се снег хватао и изнад 1.000 метара, а поподне је ледена киша прешла у пахуље широм Старог Влаха.

Како јавља репортер "Новости" теретњак се попречио код Нове Вароши.

Фото: А.Ровчанин

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)