КОМЕМОРАЦИЈА САШИ СТОЈКОВИЋУ БАБАЧКУ: Борба за истину као императив живљења

Д. Ристић

28. 11. 2021. у 12:27

У САЛИ Позоришта “Бора Станковић“ у Врању, у присуству породице, колега, пријатеља и поштовалаца, одржан је комеморативни скуп поводом смрти глумца и новинара Саше Стојковића Бабачка.

КОМЕМОРАЦИЈА САШИ СТОЈКОВИЋУ БАБАЧКУ: Борба за истину као императив живљења

Д Ристић

О позоришном стваралаштву и новинарском раду Саше Стојковића су говорили глумац врањског театра Александар Михајловић Клинчар, некадашњи новинар „Новина врањских“ Никола Лазић и новинар ОК Радија Дејан Ристић. На комеморацији је прочитано писмо драматурга Жељка Хубача у којем се каже да је Стојковић био један од ретких људи коме је бескомпромисна борба за истину била императив живљења.

- Врање је пуно изгубило његовим одласком, али се надам да ће његова велика енергија опстати у граду којем је Саша посветио свој зивот – написао је Хубач.

Глумац и пријатељ Александар Михајловић се присетио дугогодишњег професионалног и личног дружења са Стојковићем, представа, путовања и гостовања. Он је замолио окупљене да на вечни починак аплаузом испрате, како је рекао, „глумца, али и људину и великог човека".

Никола Лазић, некадашњи колега из „Новина врањских“ је говорио о заједничком раду током петнаестак година. Новинар ОК Радија Дејан Ристић је истакао да је Саша Стојковић био велики професионалац и захтеван уредник који је сам најпре давао свој максимум, а онда то исто захтевао и од других.

Саша Стојковић је преминуо у суботу ујутро у Клиничком центру у Нишу, након краће болести. Сахрана је заказана за недељу у 14 часова, на Шапраначком гробљу у Врању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)