ПРИЗНАЊЕ ЗА КОЛЕКТИВНУ ИГРУ У ПРЕДСТАВИ ЖИВОТ ГЕТО ТИНЕЈЏЕРА: На фестивалу ФЕДРАС уручено признање аматерском позоришту “Јанићије Поповић”

Д.З.

19. 10. 2021. у 15:32

ОДЛУКОМ жирија публике аматерском позоришту „Јанићије Поповић“ Дома културе „Грачаница“ у понедељак увече је на фестивалу ФЕДРАС-у уручено признање за колективну игру у представи „Живот гето тинејџера“.

ПРИЗНАЊЕ ЗА КОЛЕКТИВНУ ИГРУ У ПРЕДСТАВИ ЖИВОТ ГЕТО ТИНЕЈЏЕРА: На фестивалу ФЕДРАС уручено признање аматерском позоришту “Јанићије Поповић”

Фото:Принтсцреен/Фацебоок

Наиме, како су саопштили из грачаничког Дома културе млади глумци су на сцени Културног центра у Малом Црнићу извели представу „Живот гето тинејџера“ а према мишљењу публике, жирија и других учесника оставили  су снажан утисак.

Председник жирија Цисана Мурусидзе је оценила да су се млади аматери из Грачанице као најмлађи учесници фестивала ухватили у коштац са веома тешким текстом чији су главни јунаци млади људи са Косова и Метохије који су у рату 1999. године изгубили све.

-Они живе без сталног посла, у уништеним породицама у једном логору који се зове Косово и Метохија и покушавају да среде свој живот. Иако по годинама млади ова деца су уверљиво и убедљиво дочарали сву трагедију живота на Косову и Метохији након рата 1999. године - истакла је Цисана Мурусидзе.

Изузетне лепе утиске,како наводе из грачаничког Дома културе исказала је и чланица жирија, Злата Нуманагић и додала да су аматери из Грачанице са овим сложеним драмским текстом оставили снажан утисак да је сваки од младих глумаца уложио велики труд да пренесе гледаоцима на позорници живот на Косову и Метохији након рата 1999. године.

Она је посебно издвојила глумцу Анђелу Димитријевић која у представи тумачи лик Таре, девојке којој се распада породица и која покушава да породицу одржи на окупу.

Други члан жирија драмски уметник Раде Марјановић је нагласио да глумаци аматери из Грачанице поседују огроман глумачки потенцијал и препоручио им је да наставе да се баве драмским стваралаштвом.Наступом деце глумаца из Грачанице био је задовољан и редитељ представе Михаило Лаптошевић који је истакао задовољство како су се деца из грачанице снашла у потпуно новим условима на много мањем простору са много мање могућности које нуди сцена у Малом Црнићу.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

ТЕЛЕНЦЕ ЈОШ НЕМА ИМЕ, ДАЈТЕ МУ ГА: "Новости" у посети домаћинима у засеоку Трешња

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)