ДА СЕ ТРЕНИРА И ТОКОМ ЗИМЕ: Модеран фудбалски балон у насељу Мужља (ФОТО)

Б. ГРУЈИЋ

17. 10. 2021. у 22:37

ПОВОДОМ 80 година постојања Фудбалског клуба Лехел, насеље Мужља код Зрењанина и спортски центар добили су нови, савремен фудбалски балон, намењен најмлађима, за око 150 девојчица и дечака, који тренирају фудбал.

ДА СЕ ТРЕНИРА И ТОКОМ ЗИМЕ: Модеран фудбалски балон у насељу Мужља (ФОТО)

Фото: Град Зрењанин

Захваљујући успостављеној братској сарадњи са Фудбалским клубом ТСЦ из Бачке Тополе, најпре је крајем прошле године изграђен терен, а сада и балон димензија 42x22 метра, за тренинге у зимским условима.

- Укупна вредност инвестиције износи 120 хиљада евра, половина средстава уложена је у изградњу самог терена, док је за око 60 хиљада постављен балон - каже Јожеф Стојко, члан Савета Месне зајеснице Мужља, који је у присуству председника ФК Лехел Михаља Вација, генералног директора ФК ТСЦ, Саболча Палађија и представника градске власти Зрењанина, свечано пресекао врпцу новог објекта.

Трећи фудбалски балон на територији Зрењанина, у насељу Мужља, никао је као плод сарадње Лехела и клуба из Бачке Тополе, са идејом да се омасови фудбалски спорт и створе што бољи услови за бављење фудбалом на територији целе Војводине, посебно у местима где има интереса за међусобну сарадњу и где се млади баве фудбалом.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)