ШКОЛА У ПОЗОРИШТУ: Ученици у Зрењанину боље ће се упознати са радом ове институције (ФОТО)

Б.Грујић

19. 09. 2021. у 09:47

ПОЗОРИШТЕ Тоша Јовановић из Зрењанина, покренуло је пројекат који су подржали Градска управа и Актив средњих школа Зрењанина, под називом Школа у позоришту, са циљем ширења школских едукативно-образовних планова, односно упознавања средњошколаца са институцијом позоришта и њеном конститутивном улогом у програмима грађанског васпитања.

ШКОЛА У ПОЗОРИШТУ: Ученици у Зрењанину боље ће се упознати са радом ове институције (ФОТО)

Фото: Град Зрењанин

Марја Серво, председница Актива директора срењих школа у Зрењанину, вд директор позоришта, Дејан Карлечик и градоначелник Симо Салапура, утаначили су детаље пројекта који ће се реализовати у току једне школске године, тј. наступајуће позоришне сезоне, током које би се за сваку средњу школу, једном недељно играла представа у матине термину. Оно што пројекат издваја, је чињеница да Зрењанин није.само град са позориштем, има најстарију позоришну зграду у Србији, која је.подигнута 1839. године, него и град позоришта, који своју институцију културе укључује у програме школа, одгајајући тако будућу позоришну публику.

- Желимо да успоставимо чврсту  сарадњу са најмлађом публиком, да ученици директно из школских клупа долазе у позориште - каже Дејан Карлечик, уз напомену да је у плану да ђаци осталих школа у Зрењанину и околини, редовно посећују позоришне представе, које ће се у матине терминима играти специјално за њих.  

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)