НОВИ ВРТИЋ ЗА ДАН ОПШТИНЕ: Мали Зворник доби нови простор за боравак најмлађих (ФОТО)

В. МИТРИЋ

17. 09. 2021. у 18:48

ПОВОДОМ Дана општине Мали Зворник свечано је предато у употребу управо завршено здање вртића за 50 малишана из овог краја Србије, на граници са РС и БиХ ,које ће бити у саставу ДУ „Црвенкапа“.

НОВИ ВРТИЋ ЗА ДАН ОПШТИНЕ: Мали Зворник доби нови простор за боравак најмлађих (ФОТО)

Фото: В. Митрић

Највише пара за изградњу вртића, како је рекао Зорав Јевтић, председник општине Мали Зворник, дала је швајцарска влада, која је, за разне послове, Малозворничане наградила са 400 хиљада франака. Само за вртић од тих пара дали су 20 милиона динара, док је локална самоупорава издвојила више од три милиона динара, локацију за зграде, дозволе сагласности, опремање простора и околине.

Отварању су присуствовали Ненад Поповић, министар у Влади Србије, швајцарски амбасадор у Србији Утрс Шмида и друге званице.

Иначе на свечаној седници локалног парламента, којом је председавао председник Радован Тадић, уручен је уговор о финансирању рада Центра за иновације у 2021. години који је општина Мали Зворник потписала са кабинетом министра за иновације и технолошки развој. Додељене су и повеље, плакете и признања заслужнима за развој ове општине крај Дрине, а фолклорни ансамбл и група певача „17. септембар“ извели су пригодан програм.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)