МОСТОВИ ДУША ГРАДА, А ДЕЦА ЊИХОВ УКРАС: У Зрењанину више стотина пешака обележило национални Дан пешачења (ФОТО)

Б. ГРУЈИЋ

11. 09. 2021. у 18:58

ДАН пешачења на националном нивоу, у глобалној акцији Планинарског савеза Србије, у Зрењанину, окупио је више стотина шетача.

МОСТОВИ ДУША ГРАДА, А ДЕЦА ЊИХОВ УКРАС: У Зрењанину више стотина пешака обележило национални Дан пешачења (ФОТО)

Фото: Град Зрењанин

Они су ходајући трасом зрењанинских мостова и обала, послали упечатљиву поруку о важности пешачења, његовом здравственом, спортском, еколошком и едукативном аспекту, дружили се и упознали неке делове града, којима до сада нилада нису прошли.

Са платоа трга др Зоран Ђинђић, више стотина ученика зрењанинских школа, планинара, љубитеља боравка у природи, започело је пешачење дуго осанм киломерара, обалом Бегеја, преко девет мостова, а без обзира да ли су препешачили целу трасу или неки њен део, сви учесници су испунили циљ акције.

Дан пешачења у Зрењанину организован је пети пут, а ове године у склопу промоције титуле Зрењанин Европски град спорта. Гадоначелник Симо Салапура пешачио је са суграђанима и истакао да је то признање Зрењанин заслужио не само због резултата његових врхунских спортиста, већ и због промовисања спорта, физичке културе, рекреације и здравих стилова живота међу свим категоријама становништва.

- Желимо да што више наших суграђана, свих старосних категорија и узраста, укључимо у неки вид бављења спортом или рекреације - нагласио је Салапура, уз честитку планинарима, чији клуб  обележава 70 година постојања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)