ЖИРИ ИЗАБРАО И СВЕУКУПНОГ ПОБЕДНИКА: На лесковачкој „Роштиљијади“ проглашени најбољи мајстори роштиља (ФОТО)

И.Митић

26. 08. 2021. у 16:12

НА ТАКМИЧЕЊУ мајстора роштиља које је одржано у оквиру 31. „Роштиљијаде“ у Лесковцу жири је за свеукупног победника изабрао Стефана Анђелковића, мајстора роштиља из лесковачког ресторана „Братска кафана Ђокић“.

ЖИРИ ИЗАБРАО И СВЕУКУПНОГ ПОБЕДНИКА: На лесковачкој „Роштиљијади“ проглашени најбољи мајстори роштиља (ФОТО)

Фото: И.Митић

Анђелковић је освојио награде у две од три категорије овог такмичења. Прво место му је припало у припреми пљескавице, а друго у припреми ћевапа, где је првопласирани Милош Димитријевић, из брзе хране „Краљ роштиља“, док је треће место освојио Стефан Ђорђевић, из ресторана „Стара школа“ из Великог Трњана, села у околини Лесковца.

Стефану Ђорђевићу је жири доделио и другу награду у категорији припрема јела по избору где је победу однела Емина Ђорђевић, из лесковачког ресторана „Колиба“ која је освојила и другу награду у припреми пљескавице, док је у тој категорији трећепласирани Милан Илић, из ресторана „Нови дукат“. И Милош Димитријевић је успео да освојио две награде жирија тако што се изборио за треће место у припреми јела по избору.

Фото: И.Митић

На такмичењу мајстора роштиља, које се 28 година организује под називом „Миодраг Глигоријевић – Драги Буре“ односно по чувеном лесковачког роштиљџији, одлуке о најбољима доносио је трочлани жири који су чинили: Славиша Милошевић, професор кулинарства, Ивица Здравковић, наставник вештина као и гастроном Александар Станковић.

Фото: И.Митић

Они су оценили да је конкуренција била изузетно јака, а да је на на надметању, које је одржано у ресторану лесковачке Трговинско-угоститељске школе, приказано изузетно знање и умеће, док су одлуке о победницима у прирпеми и печењу јела са роштиља донета бодовањем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗ СЕЛА У ГРАД ПО СИР И МЛЕКО: Репортер Новости у опустелим засеоцима таковског краја где је некада врвело од живота