ЧЕСТИТКА ЗАПОСЛЕНИМА У ТРЕПЧИ: Директор Канцеларије са КиМ честитао Дан рудара

Novosti online

06. 08. 2021. у 14:09

У ПИСМУ Јовану Димкићу, генералном директору Рударско Металуршког Хемијског Комбината “Трепча” , Петар Петковић директор Канцеларије за Косово и Метохију честитао је у своје као и у име Канцеларије руководству и свим запосленима у “Трепчи” , као и свим рударима у осталим деловима Србије, честитам Дан рудара.

ЧЕСТИТКА ЗАПОСЛЕНИМА У ТРЕПЧИ: Директор Канцеларије са КиМ честитао Дан рудара

Фото Танјуг

Петковић је у писму навео да је Рударско-металуршко-хемијски комбинат „Трепча“ био и остао значајан чинилац и ослонац енергетског, економског и свеукупног развоја и напретка северног дела Косова и Метохије, али и покрајине у целини.

- Трепча“ је наш национални понос са рудним богатствима наше јужне покрајине и незаобилазни стратешки потенцијал и предводница на путу ка бољем животу и стандарду српског народа на Косову и Метохији. Сигуран сам да ћете и у наредном периоду, као и увек до сада, спремно да одговорите на све изазове и искушења, а у сарадњи са другим привредним субјектима и пројектима од капиталног значаја за Косово и Метохију, али и земљу у целини, пружити наду у свеопшти бољитак, али и охрабрење и подстрек српском народу да остане и опстане на КиМ.-навео је у писму директор Петковић и додао да ће уз захвалност и поштовање према тешком и ризичном рударском послу и тешко зарађеном хлебу са „седам кора“, држава Србија учинити све да створи услове да рударски рад буде још цењенији и безбеднији. Показаћемо и да смо заједно, сложни и јединствени, способни и  одлучни да заштитимо и очувамо сва природна, па тако и рудна богатства на сваком педљу наше земље.

- Уверен да, као и до сада, делимо исте вредности и исту визију будућности за српски народ на Косову и Метохији, уз искрене жеље. Још једном вам честитам ваш Дан и поздрављам вас традиционалним рударским поздравом „Срећно“- подвукао је у честитки поводом дана рудара Петар Петковић директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)