ЛЕПОТА САБРАЛА ЉУБИТЕЉЕ: Јубиларна десета регата на Дринском језеру (ФОТО)

В.Митрић

01. 08. 2021. у 13:12

ЧУВЕНА традиционална регата на Дринском језеру, која је специфична по томе што учествују само пловила са моторним чамцима, одржана је у организацији општине Мали Зворник и Туристичке организације тог града на самој граници са Републиком Српском.

ЛЕПОТА САБРАЛА ЉУБИТЕЉЕ: Јубиларна десета регата на Дринском језеру (ФОТО)

Фото: В.Митрић

Неколико стотина пловила спустило се са језера, до Велике Реке, до села Сакара, надомак Малог Зворника. У пријатној вожњи, на прелепом језеру, и дивном приобаљу пловидба је трајала четири сата.

Стигли су људи из разних крајева Србије, из РС и БиХ, Црне Горе, али и иностранства.

- Ово је део велике манифестације културно-забавног и спортског садржаја, која траје данима и показује да је, заиста, Дрина смисао живота - каже Зоран Јевтић, председник општине Мали Зворник.

Фото: В.Митрић

- Посета и садржаји, у оквиру којих је био и „Златни котлић“, одлично посећени концерт групе “Лексингтон бенд“, добровољно давање крви, сведоче да су људи јако заволели ове наше лепоте. Зато је нама организаторима пуно срце од радости и задовољства. Спојили смо два Зворника и све оне који деле љубав према Дрини и језеру.

Фото: В.Митрић

Ову десету јубиларну регату отворио је велики пријатељ Малозворничана, Ненад Крстић, народни посланик из братског Трговишта, у Народној скупштини Републике Србије.

- Живимо за овај дан и ова дружењана Дрини и ван ње - каже велики заљубљеник у Дрину и њено језеро, Спасоје Бато Васић, угледни медицински посленик из Лознице, који има специјалан сплав за ове прилике. Дрина је велика лепота, изазов и привлачна је за душу и тело. Зато је волимо уживамо у њеним чаролијама.

Фото: В.Митрић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)