ПРИЗНАЊЕ ЗА КРУШЕВАЦ ОД ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА: Награда за приступачност града особама са инвалидитетом

С.БАБОВИЋ

19. 07. 2021. у 21:37

КРУШЕВАЦ је, заједно са београдском општином Врачар добитник награде које Заштитник грађана додељује локалним самоуправама које су у 2020. години највише допринеле развоју приступачности на својој територији, како би се створили предусулови за равноправно учешће особа са инвалидитетом у друштвеном животу.

ПРИЗНАЊЕ ЗА КРУШЕВАЦ ОД ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА: Награда за приступачност града особама са инвалидитетом

Фото: ГУ

Како је предочено у Градској управи, Крушевац је награђен за унапређење приступачности урбаног окружења, односно за планирање и уклањање препрека, изградњу приступачних и реконструкцију јавних објеката.

Јелена Тодоровић, помоћница градоначелнице за друштвен делатности, представила је у Београду на додели награда шта је све град урадио на унапређењу приступачности и подвукла да се то односи на изградњу тактилних стаза, проширење тротоара, „спуштање“ ивичњака приликом реконструкције централног градског трга, прилагођеност урбаног мобилијара код теретана на отвореном, уградња лифта са звучним обавештењима у згради Јастрепца, прилагођавање површина, тоалета и справа у новоизграђеном Дино парку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)