ПРОНАШЛИ ИХ ПОМОЋУ ГУГЛА: Детаљи потраге за двема тинејџеркама, залутале на брду изнад Нишке Бање

Ј. Ћ.

16. 07. 2021. у 06:13

ДВЕ тинејџерке из Ниша које су у среду придвече залутале на видиковцу изнад Нишке Бање, са клизавих стена дубоко у шуми извукли су припадници Ватрогасно-спасилачких јединица уз асистенцију нишке полиције.

ПРОНАШЛИ ИХ ПОМОЋУ ГУГЛА: Детаљи потраге за двема тинејџеркама, залутале на брду изнад Нишке Бање

Фото Ј. Ћ.

Оне су залутале свега неколико километара далеко од бање, у подручју брда Коритњак, али стрма стаза и лош пут уплашиле су девојчице које даље нису могле саме.

Испоставило се да су деца само километар од хотела "Зеленгора", али да је због карактеристика терена, до њих било веома тешко доћи.

- То подручје је веома стрмо а кретање отежава и то што је земљана површина прекривена лишћем и прашином па је било веома клизаво. Оне су се попеле на ту литицу и више нису могле ни горе нити доле. Дозивали смо их, а оне су укључивале блицеве на телефонима што нам је омогућило да их лоцирамо - прича Милан Ђорђевић, вођа Ватрогасно-спасилачког одељења.

- Дао сам им број мог мобилног телефона и рекао им да ми пошаљу локацију, оне су искористиле Гугл апликацију, шеровале је и послале ми линк па смо одмах кренули ка Нишкој Бањи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)