ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА МОСТА НА АТЕНИЧКОЈ РЕЦИ: Атеница ће засијати у пуном сјају

В. И.

09. 07. 2021. у 12:47

ЗАВРШЕНА је реконструкција моста на Атеничкој реци, у Улици др Драгише Мишовића.

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА МОСТА НА АТЕНИЧКОЈ РЕЦИ: Атеница ће засијати у пуном сјају

ФОТО: В. И.

Радови су обухватили постављање нове плоче са пешачким стазама, ојачани су стубови, урађени нови прилази ка мосту, као и нова ограда, а уређено је и корито реке.

ЈП "Путеви Србије" су за ову инвестицију издвојили 30 милиона динара.

- Наравно, размишљали смо о безбедности у саобраћају, превасходно малишана који похађају ОШ “Свети Сава”. Прибегли смо решењу да пешачки прелаз, због безбедности пешака, буде померен према граду, а изграђен је тротоар са обе стране улице. Сада деца, а и сви остали мештани овог краја могу безбедно да прелазе преко ове прометне саобраћајнице – рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић приликом обиласка реконструисаног моста.

Поред моста, Атеница ће ускоро добити и нови парк, а радови на изградњи су у току. Парк се простире на 77 ари, одмах поред цркве Свете Марине. Радове изводе радници чачанских предузећа „Транспорт Придворица“ и „Вибет“, а из градске касе је опредељено 36 милиона динара за изградњу парка и 28 милиона динара за прибављање у јавну својину земљишта и објеката.

- Овај велелепни парк красиће простор код храма Свете Марине. Намењен је свим  мештанима, али у садржајима, од којих су неки већ постављени, сигурно  ће највише уживати деца. Житељи чачанских месних заједница „Свети  Сава“, „Атеница“ и „Кулиновци“ увелико ишчекују крај радова, како би ову дивну оазу користили за одмор и забаву – реко је Тодоровић. 

Градоначелник је истакао да ће током ове године бити реконструисана и Основна школа „Свети Сава“, као и да је у плану да се поред ње изгради кружни ток.

Са свим својим садржајима, а то су шетачке стазе, клупе, платои за игру и забаву деце, теретана, као и учионица на отвореном, чесма и паркинг, очекује се да парк буде завршен до црквене славе, тј. празника Свете Марине 30. јула ове године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)