ЗА ГРАЧАНИЦУ 2.000 КЊИГА ОД "НОВОСТИ": Донација библиотеци за очување одбрамбеног бедема српства на КиМ (ВИДЕО)

Д. З.

21. 06. 2021. у 13:20

КОМПАНИЈА "Новости" и Фондација хуманости компаније "Новости" донирале су народној библиотеци у Грачаници 2.000 књига.

ЗА ГРАЧАНИЦУ 2.000 КЊИГА ОД НОВОСТИ: Донација библиотеци за очување одбрамбеног бедема српства на КиМ (ВИДЕО)

Фото: Д. З.

Народна библиотека у Грачаници је 1999. године измештена из Приштине и недавно се преселила у нове просторије. Иако нови објекат библиотеке још није званично отворен, у овој установи се надају да ће гест компаније и фондације "Новости" бити подстрек и осталима да донирају још књига. 

Према речима Љубинка Караџића, председника Скупштине града Приштине, ова библиотека која броји више од 35.000 књига била је смештена у неадекватним условима и сада се уселила у зграду од 510 квадрата, која је саграђена средствима Министарства локалне самоуправе и Канцеларије за КиМ. 

- У изградњу овог модерног објекта до сада је уложено 30 милиона динара, а надамо се да ћемо уз помоћ државе Србије до краја опремити ову установу - истиче председник Караџић. 

Директорка Библиотеке Бранкица Костић захваљујући се на донацији, истиче да библиотека није званично отворена и да је у процесу сређивања и отварања. Она се нада да ће ова установа бити велика подршка нашем народу да сачува национални, верски и културолошки идентитет и да ће свака књига која уђе у ову библиотеку бити још један камен у очувању одбрамбеног бедема српства на КиМ, на који насрћу свакодневно.

 

Помоћник директора за правне послове компаније и председник управног одбора Фондације "Новости" Лидија Oбрадовић изразила је задовољство што је компанија "Новости" први донатор библиотеке у Грачаници која ће почети да ради у новом објекту и истакла понос што су "Новости" успеле да допреме 2.000 књига у овај објекат. 

Директор Фондације хуманости "Новости" Дивна Чаначевић истиче наду да ће компанија "Новости" бити подстрек и осталим донаторима да што већи број књига доспе до ове установе културе на централном Космету.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)