ДА СЕ ДЕЦА БАВЕ СПОРТОМ: Српска Црња добила нови простор за активнсотии рекреацију

Б. ГРУЈИЋ

18. 06. 2021. у 19:36

НОВОИЗГРАЂЕНИ терен за мале спортове у Српској Црњи, свечано је отворен у присуству покрајинског секретара за спорт и омладину Данета Басте, Миодрага Весковића, бившег селектора женске кошаркашке репрезентације Југославије, Гордане Грубин Весковић, некадашње репрезнтативке Југославије, и Владимира Бракуса, председника општине Нова Црња.

ДА СЕ ДЕЦА БАВЕ СПОРТОМ: Српска Црња добила нови простор за активнсотии рекреацију

Фото: С.Соколов

Изградњу мултифункционалног спортског терена заједнички су финансирали Покрајински секретаријат и локална самоуправа, а његова вредност је 6,5 милиона динара.

- На месту некадашњег терена у центру, подигли смо нови, модеран и атрактиван и врло је важно да радимо на.спортск9ј инфраструктури и стварамо боље услове за младе који желе да се баве спортом - рекао је Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину, уз напомену да се истовремено улаже у здравље нације, а спортисти су уједно и најбољи амбасадори Србије.

Нови терен у Српској Црњи, само је један у низу на територији ове општине са модерном тартан подлогом.

- Настављамо са изградњом спортских терена, сваке године урадимо нешто ново, а ето у сарадњи и партнерству са Покрајинским секретаријатом, већ смо два терена реконструисали, а имамо и нове заједничке планове - нагласио је Владимир Бракус, председник општине Нова Црња, истичући да су сва игралишта доступна свима и њихово коришћење је бесплатно.

Миодраг Весковић, бивши селектор женске кошаркашке репрезентације Југославије каже да са великим задовољством помаже ентузијастима у Српској Црњи да окупе децу и да направе програме који ће афирмисати спорт:

–Успели смо да заинтересујемо овдашњу децу да се баве спортом. Важно је да им дозираним радом и програмима пренесемо љубав за бављење спортом и на најлепши начин их припремимо за живот – истакао је Весковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)