РИМ ОДМАХ ПОСЛЕ ЊУЈОРКА: АТП правио измене у распореду, за турнир у Италији нема карантина, али постоји један услов

Ј. Јевремовић

петак, 14. 08. 2020. у 20:45

РИМ ОДМАХ ПОСЛЕ ЊУЈОРКА: АТП правио измене у распореду, за турнир у Италији нема карантина, али постоји један услов

Фото: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

БИТНО је да се лоптица опет пребацује преко мреже, али квалитет турнира у наставку сезоне после пет месеци паузе је под великим знаком питања. Не само због многобројних отказивања, већ и због форме играча.

У прилог им не иде ни распоред, који је могао да буде мало растерећен након отказивања мастерса у Мадриду, али је АТП направио нову измену у календару - турнир серије 1.000 у Риму играће се недељу дана раније, од 14. до 21. септембра, што значи да ће борба за трофеј бити на програму у - понедељак! Титулу брани Рафаел Надал, који прескаче америчку турнеју и враћа се тек за сезону на шљаци.

Померање италијанског мастерса ће оставити простора за предах пред главни жреб Ролан Гароса (28. септембар), али ко буде играо завршницу Ју-Ес опена (финале 12. септембра) и жели да наступи у Риму, одмараће се малтене само у авиону из Америке до Европе. И очекује га само неколико тренинга на црвеној подлози, а прелаз са бетона на шљаку тешко пада и најбољима.

- Они који стигну до краја у Њујорку, неће морати да играју прво коло Рима, што значи да ће стартовати тек у среду или четвртак - поручио је директор турнира Серђо Палмиери, али је јасно да ће на овом надметању у предности бити играчи који нису путовали у САД.

По доласку из САД у Европу, неће бити потребна изолација од 14 дана, већ само негативан тест на вирус корона који је урађен непосредно пред напуштање Њујорка. Такође, играчи ће бити тестирани и у Риму, а у хотелу ће сачекати резултате и ако су негативни имају право да играју...

Распоред је опет згуснут, јер су у наредних пет недеља на програму два мастерса и један гренд слем, а између Рима и Ролан Гароса је само недељу дана паузе.

- Бићу изненађен ако било ко буде играо спектакуларан тенис - поручио је легендарни Пол Анакон. - Ово је нова ситуација за све нас и морамо да будемо скромни у очекивањима. Нико не зна како ће играчи реаговати и колико је реално да буду у форми после толике паузе. Са друге стране, морамо да будемо захвални што ће се тенис опет играти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)