СТРАНИ НОВИНАРИ "УПАЛИ" НА НОВАКОВ ТРЕНИНГ У БЕОГРАДУ: Ју Ес опен "само што није", а овако се понаша Ђоковић (ВИДЕО)

Novosti online

18. 08. 2022. у 15:32

Да расту шансе да би Новак Ђоковић би могао да заигра на Ју-Ес опену 2022, расту. Међутим, још не постоје ганарације да најбољи српски тенисер моћи да отпутује у Њујорк, а у целом том ишчекивању једна француска екипа новинара решила је да "упадне" на Нолетов београдски тренинг.

СТРАНИ НОВИНАРИ УПАЛИ НА НОВАКОВ ТРЕНИНГ У БЕОГРАДУ: Ју Ес опен само што није, а овако се понаша Ђоковић (ВИДЕО)

ФОТО: АП

Ево како су они, са портала "Волимо тенис", уз видео снимак са Новаковог тренинг-комплекса, известили своје читаоце:

"Извештачи 'Волимо тенис' су у Београду!

Пре једног састанка с Нолетовим блиским пријатељем, успели смо да посматрамо човека са 21 гренд слем титулом како тренира у сопственој академији, Тениском центру Новак.

Иако Сједињене Америчке Државе у овом тренутку, 11 дана пре почетка Ју Ес опена (одржава се од 29. августа до 11 септембра) ме дозвољавају невакцинисаним странцима да уђу на њихову територију, Србин изгледа верује да ће тамо моћи да оде.

Он наставља да се припрема, и то интензивно, за случај да се садашња ситуација промени, а та промена није искључена - имајући у виду попуштање здравствених прописа.

Оно што јесте сигурно, подсетимо, Новак Ђоковић ће играти на Дејвис купу за Србију, у Валенсији, од 13. до 18. септембра", истичу поменути Французи уз снимак са тренинга Новака Ђоковића који је и пред вама: 

Да ли ће Новак Ђоковић уопште играти на Ју-Ес опену 2022?

Новак Ђоковић се, подсетимо, прошлог петка повукао са списка учесника мастерса у Синисинатијујер на америчко тло не може да ступи као невакцинисан против SARS-CoV-2 типа, али...

Ствари се по том питању мењају.

Док Ноле у Београду чека евентуалне позитивне вести око могућности да би могао да заигра на последњем гренд слем турниру у сезони, Ју-Ес опену прво је британски "Тајмс" јавио да "постоји нада да би прилике у САД могле да се окрену у корист српског тенисера". Потом је на сцену ступио индијски "Тајмс оф Индиа" који је објавио посебан текст на ту тему, али уз наслов "Невакцинисани Новак Ђоковић може да игра на Ју-Ес опену 2022 након што су Сједињене Америчке Државе потврдиле промене Ковид прописа".

У том тексту се тачно наводи да је амерички Центар за контролу и превенцију болести  (ЦДЦ) донео низ нових мера које иду у прилог невакцинисаним особама и изједначавају њихова права са вакцинисаним грађанима, али - међу засад промењеним правилима уопште се не спомиње оно за Новака најважније, правило о обавезном вакцинисању пре путовања из неке друге земље у Сједињене Америчке Државе.

У тексту индијског Тајмса, који је део једне велике медијске групације (која издаје и Економски тајмс, и Мумбаи Мирор, али држи и 13 ТВ станица), наводи се и следећа нетачна тврдња:

"Америчке власти су промениле Ковид прописе. Сада су одлучили да не дискриминишу невакцинисане. Ово ће омогућити победнику овогодишњег Вимблдона да игра на последњем гренд слему у сезони, који почиње 29. августа. Организатори Ју-Ес опена још нису обелоданили овај нови развој ситуације. Ипак, сигурно је сада да ће Ђоковић играти у Њујорку".

А нетачна је тврдња јер... Нема никаквих гаранција да ће се у наредних 11 дана променити правило ЦДЦ-а о забрани доласка странаца који нису вакцинисани против новог коронавируса. Тачно је да је у одлуци о попуштању мера најављено да ће се у "наредним недељама" и неки други прописи променити "у складу с овом одлуком", и то "укључујући ту о правилима у здравственим установама, приликом окупљања која представљају потенцијално већи ризик за преношење вируса, али и када се ради о путовањима" - но, у овом тренутку, на снази је и даље - забрана доласка невакцинисаних странца у САД.

Свакако, попуштање мера за невакцинисано становништво Сједињених Америчких Држава даје Новаку наду да би могао да игра у Њујорку, где је прошле године поражен у финалу од тренутно најбољег рангираног тенисера света, Данила Медведева из Русије, али Новак Ђоковић још увек не може на америчко тло.

Ипак, судећи по томе шта и како ради 11 дана пред почетак тог гренд слема, како су и навели француски новинари у свом тексту, нема сумње да Ноле повлачи праве потезе и спрема се као да ће на четвртом овосезонском гренд слему и наступити.

Бонус видео: Новак Ђоковић - Пет тајни због којих је најбољи на свету

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (2)

Имаш ДВЕ ХИЉАДЕ разлога за регистрацију на моззартбет.цом