МЕДВЕДЕВ КАЖЊЕН ИАКО ЈЕ БИО У ПРАВУ: Рус плаћа због вређања судије, Циципас због коачинга, али најгоре је прошао - Шаповалов

Novosti online

29. 01. 2022. у 12:15

ДРУГИ рекет света Данил Медведев мораће да плати казну од 12 000 долара због вређања судије на мечу полуфинала АО против Стрефаноса Циципаса.

МЕДВЕДЕВ КАЖЊЕН ИАКО ЈЕ БИО У ПРАВУ: Рус плаћа због вређања судије, Циципас због коачинга, али најгоре је прошао - Шаповалов

Фото: АП

Руски тенисер изгубио је живце крајем другог сета зобг тога што је главни судија меча Хауме Кампистол одбијао да казни његовог противника упркос очигледном коачингу. 

- Њеов отац може да га саветује за сваки поен? Јеси ли ти глуп, зашто ми не одговориш на питање, може ли његов отац да коментарише сваки поен? О, Боже! Ти с ијако лош човек. Како можеш тако лоше да се понашаш, ово је полуфинале гренд слема? Гледај ме док ти се обраћам - беснео је Данил на Хаумеа који није изгледао претерано заинтересован за Руса и његове захтеве.

На крају је Медведев назвао судију "малом мацом", што га је, уз остале увреде, коштало осам хиљада долара, а додатне четири добио је због непримерених гестикулација. Кад се охладио, упутио је извињење, али то му није узето као олакшавајућа околност.

Имајући у виду да се пласирао у финале и да ће чак и ако не освојио титулу зарадити 800 000 долара, казна за Медведева је више него симболична. 

Да је Медведев био у праву што се жалио на недозвољени коачинг Апостолиса и Стефаноса Циципаса, говори и податак да је Грк за три одвојена инцидента кажњен укупно 13 000 долара. Ипак, рекордер је Денис Шаповалов који је кажњен укупно са 15 000, од чега осам хиљада због излива беса у четвртфиналу када га је испровоцирао Рафал Надал.

Прилику да увећа свој "салдо" има Ник Кирјос кога очекује финале у дубловима па није немогуће да дода још нешто на досадашњих 10 000 због псовања и ломљења рекета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)