"ЂОКОВИЋ ЈЕ НАЈБОЉИ" Зверев избацио Аустралијанца и нахвалио Новака, па шокирао изјавом: "Не тестирају нас, зато нема позитивних" (ВИДЕО)

Novosti online

19. 01. 2022. у 22:35

ТРЕЋИ рекет света Александар Зверев пласирао се у треће коло Ози опена, победом над домаћим тенисером Џоном милманом, а после меча који је завршио за мање од два сата, шокирао је изјавом - нема тестирања у Мелбурн парку, а играчи се слободно крећу по граду.

ЂОКОВИЋ ЈЕ НАЈБОЉИ Зверев избацио Аустралијанца и нахвалио Новака, па шокирао изјавом: Не тестирају нас, зато нема позитивних (ВИДЕО)

Фото: АП

Зверев је прво похвалио организаторе турнира, нарочито директора Крега Тајлија, што се Ози опен уопште одржава и ове године, али и што је одржан прошле.

Затим је говорио о аворитима турнира у одсуству најбољег тенисера света новака Ђоковића, који је за њега и даље непобедив на бетону, а на крају се дотакаотеме коју је још у квалификацијама отворио Бернард Томић - играчи на АО се не тестирају и многи играју заражени!

- Новак је вероватно најбољи, у то нема сумње. Освојио је највише турнира. Али и Данил игра сјајно, освојио је неколико невероватних турнира последњих неколико месеци и година, и он је један од најбољих на тврдој подлози. Ја сам освојио Олимпијске игре и АТП финале, мислим да исто могу да играм веома добро на бетону. Циципас може да игра добро на бетону, такође и Рафа игра поново невероватан тенис, није неко на кога можете да заборавите за овај турнир - рекао је немачки тенисер.

Зверев је апострофирао разлику између овогодишњег турнира и онога који је прошле године одигран у условима "балона".

- Ове године је другачије, јер нам је дозвољено да идемо напоље, да једемо у ресторанима... Има много позитивних случајева у Мелбурну и у Аустралији. Било је неколико случајева и међу тенисерима пре почетка турнира. Мислим да их такође има и сада, али нас не тестирају. Ако би нас тестирали, сигурно би било много више позитивних случајева него што их сада има. Ја сам овде да играм турнир, има много случајева и зато не идем напоље много, не идем по ресторанима, не идем нигде осим у хотелску собу и на тренинг. Не желим да доводим себе у ризик, па сам направио неку врсту "балона". Желим себи да дам најбоље могуће шансе, а ако добијем ковид, то се дефинитивно неће десити - закључио је Зверев.

БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић - пет тајни због којих је најбољи на свету

 

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)