ВУЧИЋ И ЂОКОВИЋ СЕ ЧУЛИ ПОСЛЕ ПРЕСУДЕ Председник Србије: Лажима се користили, орвеловска представа!

Новости онлине

16. 01. 2022. у 09:13

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је данас, током изласка на рефендуим који се одржава у нашој земљи, о најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу, коме је аустралијски Савезни суд рано јутрос по средњеевропском времену одбацио жалбу на решење о одузимању визе, те ће морати да буде депортован из те земље.

ВУЧИЋ И ЂОКОВИЋ СЕ ЧУЛИ ПОСЛЕ ПРЕСУДЕ Председник Србије: Лажима се користили, орвеловска представа!

Фото: Д. Миловановић/AP Photo/Christophe Ena

- Разговарао сам малопре са Новаком, и бодрио га, и рекао сам му да једва чекам да дође у Србију и врати се у своју земљу, и да буде тамо где је увек добродошао. Да 11 дана малтретирате најбољег тенисера, па да му 11 дана уручите одлуку који сте донели првог дана..., започео је председник Републике Србије.

Александар Вучић је томе додао и да су се аустралијске власти користиле лажима:

- Видели сте у самом бесмисленом судском процесу колико тужилац лаже. Они лажу једноставно. Кажу да је у Србији испод 50 одсто вакцинисаних грађана, а званично је 58 одсто. Не заборавите да је то више него у многим земљама ЕУ. То је био један бесмислени аргумент, али је у орвеловским представама и то могуће. 

На крају се осврнуо и на чињеницу да ускоро у Србију долазе и спортисти из Аустралије.

- Ми ћемо аустралијске спортисте у марту дочекати на далеко бољи начин, и нећемо се зарад избора иживљавати на њима. Они долазе на атлетско првенство, и показаћемо да смо бољи од аустралијске владе, а хвала аустралијском народу за који сам сигуран да воле Србе. Они мисле да су понизили Ђоковића, али су унизили себе, и он може да се врати у своју земљу и уздигнуте главе погледа свакога у очи.

 

Председник је потом све то поновио и на енглеском језику, на захтев новинара, како би и страни медији могли да пренесу његову поруку.

БОНУС ВИДЕО: НОВАК ЗАПЕВАО "ПУКНИ ЗОРО"! Погледајте снимак о ком прича Србија, Ђоковић одушевио госте

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (42)

ВЕЛИКИ УДАРАЦ ЗА ТЕНИС: АТП донео одлуку - нема бодова на Вимблдону