ПОДМУКЛО: Суд извео прав(н)и трик да би Новак Ђоковић био депортован из Аустралије!

Новости онлине

16. 01. 2022. у 09:00

НОВАК Ђоковић је доживео да као деветоструки победник Аустралијан опена на тамошењем Савезном суду буде протеран из Аустралије, јер није уродила плодом његова жалба на одузимање визе од стране министра за имиграције, Алекса Хоука. Том приликом се десио и један мањи скандал.

ПОДМУКЛО: Суд извео прав(н)и трик да би Новак Ђоковић био депортован из Аустралије!

Фото: Профимедиа/АП

Наиме, Новаков правни тим се жалио на поменуту одлуку Алекса Хоука, и то тврдњом да је образложење за одузимање визе Ђоковићу било "ирационално и бесмислено".

А онда се десило да се главни судија у поменутом поступку пред Савезним судом Аустралије, Џејмс Алсоп, са својом двојицом колега који су одлучивали о Нолетовој жалби, уопште није упуштао у то да ли је одлука министра Хоука добра или лоша.

Наиме, како је саопштила Хана Рајан, новинарка аустралијског огранка Асошијетед преса, "судија Алсоп је, пре него што је саопштио одлуку суда, објаснио да 'овај поступак није био о томе да ли је министар за имиграције донео праву (или лошу) одлуку, већ у вези са тим да ли је сама одлука била ирационално и неразумно објашњена, те, ако није, онда није била ни правоснажна".

- Трик, али кључна, разлика, указује аустралијска новинарка о томе шта су судије у Нолетовом случају пред Савезним судом Аустралије урадиле.

Постојала је после овакве пресуде могућност да се Нолетов правни тим ухвати за "сламку спаса", једину преосталу могућност да најбољи тенисер света ипак некако дође до дозволе да остане у Аустралији, али...  Имајући у виду потресно саопштење за јавност Новака Ђоковића, изгледа да од те жалбе неће бити ништа.

Останите уз "Новости спорт" и први сазнајте најновије вести о томе како је Новак Ђоковић и шта за њега следи, без обзира на то што по свој прилици неће играти на Аустралијан опену 2022, који почиње овог понедељка, 17. јануара.

БОНУС ВИДЕО: Новак Ђоковић није међу троје тенисера с највећом зарадом у 2021.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)