ДА ЛИ ЈЕ ОВО НАДАЛ ПОСЛАО ПОРУКУ ЂОКОВИЋУ? Никад нисам сломио рекет! Ево шта му помаже да буде смирен

Новости онлине

17. 10. 2021. у 18:30

ШПАНСКИ тенисер Рафаел Надал је сигурно један од играача који најбоље контролише емоције на терену.

ДА ЛИ ЈЕ ОВО НАДАЛ ПОСЛАО ПОРУКУ ЂОКОВИЋУ? Никад нисам сломио рекет! Ево шта му помаже да буде смирен

Фото: Танјуг/АП

Скоро да никада нисмо видели "краља шљаке" да бесни на судије, свој бокс или ривала. Сигурно је један од највећих спортиста међу тенисерима, а сада је и открио и шта му помаже да контролише емоције.

„Бавим се јогом, медитирам како бих могао да контролишем емоције у одлучујућим моментима. Увек на терен излазим са позитивним ставом. Важно је задржати самопоуздање и када ситуација није идеална“, рекао је Рафа.

Надал је у каријери освојио 20 гренд слем титула и води велику битку са Новаком Ђоковићем и Роџером Федерером за број један по броју освјених турнира велике четворке. А чини се да је Шпанац мислио на Србина када је рекао да никада не ломи рекете.

„Волим да се такмичим, али се увек контролишем на терену. Никада нисам сломио рекет, никада се нисам понашао лудо. Моја филозифија је да никада не одустајем. Исто је и када играм голф или фудбал са мојим пријатељима“.

Истакао је Шпанац да је учио од многих играча, али да ниједног није копирао.

„Као дете сам тренирао много, али нисам никога имитирао. Дивио сам се Сампрасу и Агасију. Волео сам да гелдам њихове дуеле. Научио сам од Пита како да будем агресиван, од Агасија тај борбени став. Такође, Карлос Моја је много утицао на мене“.

Надал је напунио 35 година, а ове сезоне се мучио са повредом стопала. На питање да ли размишља о пензији и шта ће радити када једног дана заврши са тенисом, одговорио је:

„Не размишљам о својим годинама. Оног момента када се не будем осећао ментално и физички спремним, тада ћу се пензионисати. Верујем да ћу, ипак, остати у свету спорта. Имам академију и преко ње ћу остати повезан са тенисом. Волим да помажем младима. Једном када престанем да се бавим професионалним тенисом, сигурно ћу се више посветити својој фондацији. Не плаши ме то што ме чека после тениса“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)