ОГЛАСИО СЕ СРЂАН ЂОКОВИЋ: Ово је разлог због чега Рафа и Роџер имају већу подршку од Новака

Novosti online

21. 06. 2021. у 21:17

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, gostovao je u emisiji "Dnevni red" na televiziji B92.

ОГЛАСИО СЕ СРЂАН ЂОКОВИЋ: Ово је разлог због чега Рафа и Роџер имају већу подршку од Новака

Фото: Н.Параушић

Новак је недавно освојио Ролан Гарос, а тај успех није слављен само у Србији, већ и у земљама у региону.

- Није понос српског народа, већ свих народа у региону. Сви га цене, воле и поштују. Он цени и поштује све народе из бивше Југославије и никога не раздваја. Он им помаже, као што је помогао и Италији, рекао је Срђан Ђоковић.

Новак у уторак стартује турнир на Мајорки, где ће учествовати у дублу.

- Требало је да оде у Вимблдон, али морао је да буде у мехуру, па је зато отишао на Мајорку, где ће играти у дублу. Отићи ће потом у Лондон, али тада ће морати да буде у балону, неће моћи да виђа породицу.

Зашто људи широм света више навијају за Федерера и Надала?

- Чиме смо ми као народ и земља заслужили овакав однос Запада према нама? У историји смо увек били на правој страни. Ти што су били на погрешној страни више су цењени од нас. Ми нисмо геноцидан народ, ми смо део старе евроспке цивилизације. Било је грешака са свих страна, зашто смо само ми геноцидан народ? Па, нисмо. Што се тиче тога да ли Новака воле или не воле, то је вероватно зато што га је измислила енглеска буржоазија. То је њихов спорт, а у том спорту је један Србин најбољи на свету већ 10 година. Новак ниједним својим гестом им не даје разлог да се тако понашају према њему. За њега је читава Европа једно село, један град, један народ.

(Б92) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)