ОД ШАМПИОНА ШАМПИОНУ: "Новости" на Нолетовом тренингу, најбољи тенисер света похвалио се дресом најбољег кошаркаша света (ФОТО)

Горан Чворовић, стални дописник из Париза

31. 05. 2021. у 20:51

ТАЧНО у заказано време, појављује се Новак из правца "Шатријеа".

ОД ШАМПИОНА ШАМПИОНУ:  Новости на Нолетовом тренингу, најбољи тенисер света похвалио се дресом најбољег кошаркаша света (ФОТО)

ФОТО: Г Ч.

То је онај тренутак који репотери из целог света желе да овековече.

- Супер је књига - прво је што каже на доласку, мислећи на најновије издање "Новости", "Новак, париске приче".

Каже да је са задовољством прелиставао странице на доласку у Париз. Кад је први пут видео рукопис, поверио се да су га фотографије подсетиле на рану младост.

Устремљене надлактице, као копља спремна да се укрсте, најприснији поздрав у ова суморна пандемијска времена. А онда, сва концентрација усмерена на терен. С друге стране мреже Карацев. Вајда не трепће. Миљан прати сваки покрет. Ту су и Едоардо и Елена. Ролан Гарос, најзад, почиње.

Селидба камера, сваког пута кад Ноле промени страну. Зна се ко је тражен. Врелина, па охлади поветарац, ћурлик из Булоњске шуме, а између непрестани топот лоптица на урбаном бојном пољу. Циља Новак оне ћошкове где се таложи црвена прашина. Проверава се шљака, али и увежбава дисање, прецизно исцртава победничка путања. Атмосфера радна. Шале ће доћи после. "Браво" од Вајде, за ритерне. Серве до изнемоглости. Исечене лопте, мрежи под ноге. Одскачу, небу под облаке. Честе промене страна.

Док се Ноле накратко одмара, Вајда брише линије. Да се све бели. После, неприметно, из угла, одапиње лоптице као на ластишу. Аплауз на отвореној сцени. Тачно сат после почетка тренинга, једно "спасиба" и "хвала". Сад је Вајда с друге стране мреже. Долазе и оне шале. Овације из публике кад Словак освоји волшебни поен. Ескивирање телом, па Нолетова распаљена паралела.

- Увек има среће на последњем поену - подгрева Словак атмосферу.

А онда, јурњава за селфијима и аутограмима. За себе, кћерку, девојку. Ред дугачак. А Новак стрпљив.

- Хвала, брате - изговарају странци с тешким акцентом, оно што су због њега научили.

Кад се све заврши, велики шампион из торбе извлачи дрес Николе Јокића.

ФОТО: Г Ч.

- МВП - само кратко каже.

Од шампиона шампиону.

Тако припремљен, чека први меч, против Американца Тениса Сандгрена, 66. на АТП листи, са почетком у уторак од 21 час.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)