ТРКА БЕОГРАД - БАЊАЛУКА: Друга етапа креће из Обреновца

С. М.

13. 03. 2021. у 12:38 >> 14:22

ДОМАЋИН старта друге етапе 15. издања бициклистичке трке "Београд - Бањалука" по први пут биће Обреновац.

ТРКА БЕОГРАД - БАЊАЛУКА:  Друга етапа креће из Обреновца

ФОТО: Novosti

Овај град минулих година био је пролазни циљ и показао се као одличан домаћин, па је руководство трке договорило проширење сарадње са челницима општине.

Директор каравана Владимир Куваља и спортски директор Иван Стевић том приликом уручили су председнику општине Мирославу Чучковићу плакету за најбољи пролазни циљ 14. трке и договорили да бициклисти из тридесетак земаља ове године крену управо из Обреновца ка Бијељини и која је симбол спајања два народа са леве и десне обале Дрине.

Првог дана такмичења трка ће стартовати са Трга Републике у Београду и возиће се до Шапца, где ће 22. априла циљем прве етапе бити уприличен и Дан града Шапца.

Током те прве етапе, Обреновац ће бити домаћин пролазног циља, другу годину заредом. Већ 23. априла, караван са више од 400 учесника из 30 светских земаља стартоваће из Обреновца. Биће то једна од најзначајнијих етапа на трци, јер такмичари из Шпаније, Француске, Италије, САД, Холандије, Кине, Емирата... као и бициклистички тимови из региона, прећи ће границу између Србије и Републике Српске без заустављања.

Трећа етапа возиће се 24. априла од Бијељине до Власенице, док ће се последњег такмичарског дана трка возити, по свој прилици из Приједора до центра Бањалуке где ће се спектакуларним круговима централним улицама Бањалуке завршити 15. издање трке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)