ЗА СПАС БОКСА: Основана Регионална боксерска лига

Novosti online

19. 02. 2021. у 16:25

ПОСЛЕ састанка са челницима боксерских савеза из региона, који је организовао председник Србије Александар Вучић, у Скупштини града Београда потписан је и оснивачки акт Регионалне боксерске лиге

ЗА СПАС БОКСА: Основана Регионална боксерска лига

ФОТО: ТВ АРЕНАСПОРТ

Медијски партнер овог такмичења биће Арена Чанелс груп, а лига ће бити преношена на каналима ТВ Арена спорт.

- Снажно подржавам одржавање Регионалне лиге која ће на најбољи начин промовисати ову племениту вештину, посебно међу младим и талентованим људима, док ће уједно и допринети подизању квалитета клупског бокса, ојачати дух сарадње и међусобног разумевања – рекао је председник Вучић.

Након овог пријема одржан је и састанак у Скупштини града Београда, где је и потписан оснивачки акт овог такмичења које би требало да врати бокс на ниво који је имао у бившој Југославији.

Домаћин скупа у Скупштини града био је заменик градоначелника Горан Весић, који је окупљенима поручио да ће у Београду увек имати поузданог партнера и великог пријатеља.

- Припадам генерацији која је одрасла уз југословенски бокс и осећам потребу да ову племениту вештину вратимо на прави пут. Београд је град спорта и хвала свима што те дошли код нас и желим да знате да је ово и ваш град. Драго ми је што ћемо нашим заједничким деловањем и другима дати пример да уколико се ујединимо можемо да учинимо велика дела – поручио је Весић.

ФОТО: ТВ АРЕНАСПОРТ

Небојша Жугић, генерални дректор Арена чанелс групе обећава спектакуларне преносе.

- Част ми је и задовољство што сам део овог развојног пројекта који ће бокс у региону вратити на стазе које му припадају. Обећавам да ће ТВ Арена Спорт свим гледаоцима приредити истинске спектакле и надам се да ће дворане, када се епидемиолошка ситуација поправи, поново бити пуне – поручио је Небојша Жугић.

- Несумњиво  да је у питању историјски моменат и велика ствар за бокс,  али и за Арену као нови пројекат и изазов који треба да спроведемо. Сигуран сам да ће то бити један велики спектакл. Бокс је за то заслужио, а Арена као регионални лидер нормално је да стоји иза једног оваквог пројекта – додао је Жугић.

ФОТО: ТВ АРЕНАСПОРТ

Генерални директор Арене истакао је огромну помоћ у реализацији овог пројекта од стране председника Србије, Александра Вучића.

- Пројекат не би могао да буде остварен да није било велике подршке председника Србије Александра Вучића. Он је у огромној мери заслужан. Сведоци смо свакодневне помоћи српском спорту и развоју српског спорта невероватном брзином, а то је нешто што не може без помоћи председника. А видите да је та помоћ и шира и да обухвата регион. Колика је улога председника Србије у развоју спорта, сведоче и речи легендарног македонског фудбалера Дарко Панчева, који је истакао да је фасциниран колико подршку Вучић даје спорту - подвукао је Жугић.

(ТВ Арена Спорт)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)