ВУЧИЋ И ДУДА ОДИГРАЛИ ПАРТИЈУ ШАХА: Ево ко је победио! (ФОТО)

Novosti online

18. 01. 2021. у 11:39

ВУЧИЋ И ДУДА ОДИГРАЛИ ПАРТИЈУ ШАХА: Ево ко је победио! (ФОТО)

Foto: Printskrin Instagram/рајковићпредраг

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић присуствује свечаној додели плакете за животно дело Дуди Ивковићу.

Познато је да су председник и легендарни кошаркашки стручњак велики љубитељи шаха па су уприличили партију и у Музеју Југославије.

- Партија са легендарним Дудом Ивковићем - написао је председник.

У овој брзопотезној партији победио је Дуда Ивковић, а противници су се на крају руковали, а после су заједно посетили део Музеја у коме су изложени трофеји СД Раднички.

- Била ми је велика част да слушам од наших домаћина све о спортистима Радничког, много тога сам научио и видео од онога што смо заборавили. Раднички је један од наших најстаријих клубова који је успевао да сачува своје име и традицију. Наш посао у наредном периоду је да изградимо велелепну халу, у срцу Београда и то ће бити огроман подстицај за сву нашу децу и стварање нових шампиона - рекао је председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (107)

Nemanja

18.01.2021. 11:48

Naša srpska i jugoslovenska sportska legenda, čuveni košarskaški trener, Dušan Duda Ivkovič, zaslužuje svaku pohvalu i uvažavanje za postignute sportske i košarkaške uspehe. Čovek koji je mnogo doprineo sportu i košarci u našoj zemlji. Zaslužena plaketa za životno delo!

Milan

18.01.2021. 11:49

U Srbiji se neguje kultura sporta i zato je predsednik drzave pocasni pokrovitelj obelezavanja 100. godisnjice postojanja Radnickog. Zasluzeno priznanje za pregalnicki doprinos srpskom sportu stize u prave ruke, legendarnom Yu i srpskom košarkaskom treneru Dudi Ivkovicu.

NIKOLA

18.01.2021. 13:56

I u svečanim trenucima, razonoda uvek dobro dođe! Partija šaha između Vučića i Dude Ivkovića svakako je dokaz ne samo formalnog poštovanja već i prijateljstva i uvažavanja obojice igrača! Sve čestitke gospodinu Ivkoviću na zasluženoj nagradi!

Sreta

18.01.2021. 15:42

Naša srpska, i jugoslovenska sportska legenda i Evropska, čuveni košarskaški trener, Dušan Duda Ivkovič, zaslužuje svaku pohvalu i uvažavanje za postignute sportske i košarkaške uspehe. Zaslužena plaketa za životno delo.