СЕОСКЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ: Друга сезона улази у завршницу

Н. И.

24. 09. 2020. у 17:05

БЛИЖИ се крају друга сезона Сеоских игара у организацији Спортског савеза Србије

СЕОСКЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ: Друга сезона улази у завршницу

ФОТО: ССС

После два такмичарска викенда, ближи се крају друга сезона  Сеоских игара Спортског савеза Србије. 

У седам општина су виђена изузетно занимљива  такмичења у организацији Спортског савеза Србије и територијалних спортских савеза. Победници територијалних такмичења су Врело (Уб), Грљан (Зајечар), Гаково (Сомбор), Милошевац (Велика Плана), Милочај (Краљево), Власе (Врање), Батковићи (Прибој), такмичења нису одржана у Ваљеву, Петровцу на Млави и Мајданпе где је процењен висок ризик од заразе, али ће они своје представнике имати на финалу Бранковина испред Ваљева, Каменово као представник Петровца на Млави и прошлогодишњи победник Сеоских игара Рудна Глава из Мајданпека. 

Такммичари су се борили у десет дисциплина, а оне традиционалне су по обичају биле најзанимљивије. Тако се велика борба водила у надвлачењу конопца и штапа, бацању камена са рамена, обарању руку, скоку у даљ, преласку полигона и народном рвању. Фудбал, шах и одбојка су помно пратили саиграчи који нису учествовали и бодрили своју екипу за одлазак на велико финале.

Финале ће бити одржано 26. и 27. септембра у Врњачкој Бањи, нажалост без публике, као што је био случај и претходна два викенда, уз придржавање и осталих мера против ширења заразе вирусом. 

- У специфичној години трудимо се да наставимо организацију манифестације Сеоских игара, модификовали смо такмичење, спроводимо мере превенције и надамо се да ћемо у спортском духу добити победника - каже генерални секретар Горан Маринковић.

Први оперативац ССС наглашава да је и главна награда веома вредна.

"Победничка екипа добија изградњу рукометног терена са тартан подлогом у селу за које се такмичи. На овај начин желимо да свима омогућимо што боље услове за бављење спортом и скренемо пажњу и на младе и на старе, без обзира да ли долазе из мањих или већих средина. Ове године број општина које су организовале такмичење је дуплиран. Поносни смо на наше сараднике из територијалних спортских савеза који су показали велико интересовање и организовали такмичење у специфичним условима. Зајечар и Краљево су имали искуство од прошле године, а колеге из општинских савеза који по први пут организују такмичење показали су да су на висини задатка. Посебно бих се захвалио Спортском савезу општине Уб која је преузела одговорност, пробила лед и оправдала очекивања организацијом такмичења на високом нивоу само 10 дана након састанка када смо заједнички одлучили да организујемо Сеоске игре. Верујем да ће се сви лепо провести на финалу, а не сумњамо у општину Врњачка Бања да ће бити фантастични домаћини заједно са својим спортским савезом", закључио је Маринковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)