ПУТИН ЈЕ ПОНОСАН НА ЊЕГА, АЛИ... Руски спортиста пркосио Западу, а онда је уследио одговор светских моћника

Новости онлине

18. 05. 2022. у 08:02

ЈЕДАН момак је недавно одушевио Владимира Путина и његове присталице. Али сада ће скупо платити потез за који се одлучио.

ПУТИН ЈЕ ПОНОСАН НА ЊЕГА, АЛИ... Руски спортиста пркосио Западу, а онда је уследио одговор светских моћника

Фото: Принтскрин

Реч је о гимнастичару Ивану Куљаку (20), који је освојио треће место на Светском првенству у Дохи.

Ипак, није бронза на његовим грудима привукла највише пажње - него симбол који је имао исписан на опреми.

Наиме, Куљак је на грудима имао бело латинично слово "З", исто оно које је исписано на руским тенковима који су ушли у Украјину.

И док је Рус на подијуму био без заставе или било каквог обележја државе из које долази, а Русији су у скоро свим спортовима уведене санкције па је то тако морало да буде, Куљак је одлучио да "прошверцује" симбол који га од данас скупо кошта.

Фото: Принтскрин

 

 

Како преноси британски јавни медијски сервис Би-Би-Си (ББЦ), дисциплински органи Светске гимнастичке федерације (ФИГ) донели су одлуку да се поменутом руском такмичару забрани учешће на свим такмичењима - на годину дана. И не само то.

- Тренутно су заштитне мере такве да држе руске спортисте подаље од надметања, а ако оне буду на снази и 17. маја 2023 (када Ивану Куљаку истиче суспензија), онда ће му се забрана учешћа на такмичењима продужити и истећи тек шест месеци када поменуте мере (свим Русима) буду укинуте - наводи се у саопштењу ФИГ-а.

Ствари, дакле, тако стоје: "руско З", које је заправо обично, латиницом исписано З, је забрањено у спорту. И то забрањено од оних који колективно избацивање такмичара, чија је једина кривица њихово држављанство, називају "заштитним мерама".

"Врати нам медаљу!"

Надлежни у светској гимнастици наредили су Куљаку да врати медаљу, као и новчану награду у износу од 500 швајцарских франака. Уз то, наређено му је и да плати трошкове дисциплинског процеса у износу од 2.000 "швајцараца".

Бонус видео: Када је на Куп Кораћа ушао војни оркестар, "делије" и "гробари" су загрмели заједно

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

РЕТКО ГА ВИЂАМО: Ана Ивановић објавила слику са оцем - уз емотивну поруку за рођендан (ФОТО)