УМЕТНИЧКО КЛИЗАЊЕ ИМА НОВУ КРАЉИЦУ: Рускиња оборила три светска рекорда са само 15 година (ВИДЕО)

Новости онлине

27. 11. 2021. у 20:46

УМЕТНИЧКО клизање је доживело не једно, него три обарања светских рекорда од стране једне такмичарке.

УМЕТНИЧКО КЛИЗАЊЕ ИМА НОВУ КРАЉИЦУ: Рускиња оборила три светска рекорда са само 15 година (ВИДЕО)

Tanjug/AP

И то захваљујући потпуно нестварним бравурама 15-годишњакиње.


Камила Валијева је на Купу Русије у Сочију дошла до трофеја, оборишви најпре светски рекорд у кратком програму, потом у слободном, а онда и укупним резултатом.


У првом наступу, у петак, она је поставила нови светски рекорд, и то резултатом од 87,42 бода, чиме је надмашила дотадашњи најбољи резултат у историји, кои је са 85,45 држала њена сународница Алена Косторнаја. 


А потом је Валијева у слободном програму задивила судије, добила је 185,29 поена, чиме је оборила свој и светски рекорд од 180,89.


Када се све сабрало, 15-годишњакиња је дошла до 272,71 бода, а то је био и њен трећи светски рекорд оборен на овом такмичењу (претходни најбољи резултат свих времена био је, такође, у њеном власништву - 265,08).

У Русији је свет задивила и једна још млађа клизачица, која је прва извела скок који је досад био "резервисан" само за мушке такмичаре.

Камила Варејевна Валијева је рођена 26. априла у Казању, двапут је била друга у првенствима Русије, једном јуниорска шампионка земље, а онда је постала и светска јуниорска првакиња.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)