ШАМПИОН АБА НЕ ИДЕ У ЕВРОЛИГУ? Шокантна изјава Ђордија Бертомеуа

Новости онлине

16. 05. 2021. у 13:16

БУРА у европској кошарци се не стишава, након информације да ће од 2023. године Евролига да буде затворено такмичење.

ШАМПИОН АБА НЕ ИДЕ У ЕВРОЛИГУ? Шокантна изјава Ђордија Бертомеуа

Фото архива ВН

Према тој информацији у овом такмичењу би играли само клубови са лиценцом, што посебно погађа екипе које играју у АБА лиги. То је демантовао први човек Евролиге Ђорди Бертомеу.

- Сваке две-три године се појави таква информација. Ми тренутно не радимо на томе. Радимо на повећању броја клубова са фиксном лиценцом. Брзо ће тај статус да добију Асвел и Бајерн, а радимо и са Албом. Желимо да имамо 16 клубова са лиценцом. Радимо на новом моделу Еврокупа. И даље два места из Еврокупа воде у Евролигу - истакао је Бертомеу у емисији на МаxБет радију.

Љубитеље кошарке на овим просторима највише интересује какав ће да буде статус АБА лиге.

- Увек смо говорили да је АБА лига фундаментална за европску кошарку, због количине талентованих играча, судија и клубова и то неће да се промени. Увек ћемо да имамо предсатвника АБА лиге у Евролиги. Такође ћемо имати у Еврокупу клубове из АБА. Да ли ће представник региона бити шампион или неки други клуб, то ћемо да доносимо на годишњем нивоу. Не мора шампион увек да буде у Евролиги. У Еврокупу планирамо да имамо више клубова са вишегодишњом лиценцом - истакао је Бертомеу.

Ове недеље почиње финална серија АБА лиге у којем се састају Црвена звезда и Будућност.

- Увек је било забринутости око завршетка АБА лиге. Жеља је да се заврши без инцидената, јер смо имали супротне примере претходних година. Ако се то понови неће помоћи у афирмацији лиге.

Ближи се крају и сезона у Евролиги, а на реду је финални турнир у Келну.

- Била је веома тешка сезона и успех је што је завршена. На спортском плану верујем да је била најбоља од настанка Евролиге 2000. године. Једино нам је жао што се играло без публике. Очекујем да Фајнал фор буде на нивоу као цела сезона - закључио је Бертомеу.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)