БИО ЈЕ НАЈСТАРИЈИ ГЛУМАЦ, АЛИ И НАВИЈАЧ: Власта није пропуштао утакмице КК Црвена звезда, а имао је и љубимца у супротном табору

Novosti online

24. 03. 2021. у 09:31

СРПСКИ глумац Власта Велисављевић преминуо је у Београду после борбе са вирусом корона у 94. години. Легенда српског глумишта хоспитализован је након што је осетио симптоме, а упркос борби лекара за његов живот изгубио је највећу битку.

БИО ЈЕ НАЈСТАРИЈИ ГЛУМАЦ, АЛИ И НАВИЈАЧ: Власта није пропуштао утакмице КК Црвена звезда, а имао је и љубимца у супротном табору

Фото: Ж.Кнежевић

Његов животни позив и највећа страст била је глума и до самог краја живота је био на сцени, али друго место заузимао је спорт, а Власта је био редовни посетилац утакмица Црвене звезде, поготово кошаркашких.

Поседовао је сезонску карту клуба са Малог Калемегдана. Клуб је желео да му укаже заслужену част да седи поред терена, али је Власта то одбијао. Говорио је да воли стално да мења места на трибинама где му је много лепше.

- Питате ме где седим? Ја мењам места. Нећу да ме сврставају међу ове или оне. Знате, мени су желели да дају улазницу са којом могу да седим уз терен, али ја то не желим. Једном ме је редитељ Дејан Мијач позвао да пратим поред аут-линије и дошао сам јер ми је он пријатељ, али онда сам схватио да ми је лепше на трибинама. Поред терена седи, да кажемо елита, то су смирени навијачи, а на трибини је већ другачије. Мало је бучније, а то ми се више допада - говорио је Власта.

Није крио да има миљеника у црвено-белом дресу, али и у редовима вечитог ривала.

- У Звезди највише волим Бранка Лазића. Колико је само пожртвован! За сваку лопту се баца. Не знам да ли сте приметили, али на једној од претходних утакмица се повредио. Играо је после тога, што значи да је добро. А у Партизану волим да гледам Новицу Величковића. Срчан је, борбен!

(МОНДО)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)